MatematikTutkusu.com Forumları

fizik

basak 22:43 14 Oca 2012 #1
yarı çapı 60 cm yüksekliği 120 cm plan silindir şeklindeki cisim yan yatırılarak içerisine 90 cm yüksekliğinde su konuluyor.suyun hacmi kaç cm dir.(anlatarak çözerseniz)

ayhaneva - ait kullanıcı resmi (Avatar) ayhaneva 01:17 15 Oca 2012 #2
işte ben bu duruma çok kızıyorum...

9. sınıf fizik müfredatında 1. dönem sizin bu yazdığınız soru çözülüyor. ama sizin bunu çözebilmeniz için geometri 9 müfredatının 2. dönemini görmeniz gerekir. dairede belli bir kısmının alanını o zaman öğreneceksiniz...

bu öğretim programlarını hazırlayanların amacı... siz öğrencileri kaos altında bırakmak oluyor... belki farkında değiller diyeceğim ama... diyemiyorum.

sorunuz kalsın... siz bu soruyu okulunuzdaki 9. sınıf geometri dersine giren öğretmeninize sorun... o size daha detaylı çözümünü gösterecektir.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 02:08 15 Oca 2012 #3
Hocam bu gibi yanlışlar fizikte çok oluyor. Mesela Tork bilmeden Kaldırma kuvvetinde türdeş çubuk çıkıyor. Enerji bilmeden basınç,kaldırma kuvveti içinde potansiyel enerji çıkıyor,Basit makine bilmeden Enerjide Basit makina sorusu oluyor, Harmonik hareket bilimememize ramen sorabiliyorlar ben de bu durumdan nefret ediyorum üstüne üstlük bir de deneme sınavlarında (ara sınıf denemelerinde) soruyorlar bence çok yanlış.

ayhaneva - ait kullanıcı resmi (Avatar) ayhaneva 02:17 15 Oca 2012 #4
hadi sen bu işin içinden çıkarsın... ya çoğunluk...
önceki eğitim programlarında da aksaklık vardı... il zümrelerinde, seminerlerde bahsediyorduk bunları... değiştirelim dediler... ortaya çıkan tablo bu... şu zamanda öğrenci olmadığım için seviniyorum... ama kendi kızım için üzülüyorum...

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 02:31 15 Oca 2012 #5
Malesef hocam bu gibi yanlışlıklar eğitim sistemimizde çok.
Öğrencilik zor diyoruz ama bu bir şekilde düzeltilebilir çoğu kişi de bunun farkındadır fakat buna ramen harekete geçmemeleri beni çok kızdırıyor.
Bu yıldan sonraki YGS-LYS de çok karışıklık olacak bu şimdiden hissediliyor şöyle ki,

Fizikten örnek vereyim normalde fizik dersi seçmeli bazı okul 2 saat bazısı 4 saat seçiyor, 2 saat seçenler MEB'in kitabının tamamını değil yaklaşık %70'ini işliyor.
Şimdi biz soruyoruz hocam YGS/LYS de 2 saat işleyenlere ayrı ayrı soru mu soracaklar. Yoksa 4 saat işleyenlere göre mi soru soracaklar. Örneğin genleşme 2 saatlik müfredatta yok talim terbiye kuruluna göre, ama 4 saatlik müfredatta var. bunu bilen birine sorduklarında ise o konu ilk okulda işlenmiş olmalı ve 2 saatlik fizikte işlenmese bile YGS de öğrenci sorumlu cevabı alınıyor. Fakat İlköğretimde lisedeki gibi işlenmiyor ve bu konu lisede işlenen şekilde YGS sınavında çıkacak.
Ben kendimi şimdiden hazırladım hiç şaşırmayacağım.
Gelecek yıl çok büyük bir karışıklık olacak benden söylemesi.

basak 19:01 15 Oca 2012 #6
öğretmen bu sorudan sözlü notu verecek pazartesiye yetiiştirmem lazım