MatematikTutkusu.com Forumları

Bilimsel Gösterim

 İlk  1 2 3 Son
gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 12:26 26 Eki 2011 #11
baştaki sayı, 1 olduğunda, illa da yazılması gerekir diye bir kural göremedim. Sonuçta, yazılmaması, işlem sonucunu değiştirmiyor.
Bu işin bir boyutu; diğer bir boyutu ise, 50 üzerinden 49 alan bir öğrencinin, 50 almasına bu yorumla mani olmak da pek doğru gelmedi bana. 50 de 50 yapmak , herkesin başarabileceği bir iş değil. Keşke, doğru kabul edilseymiş.
konuyla alakasi olmasa da yeri gelmisken yazayim icimde kalmasin.
bir sinavda ozellikle de coktan secmeli olmayan sinavlarda tam puan verilmesine karsiyim. tam puan verilmesine firsat verilmesine karsiyim desem daha dogru olur. ogrenci tam puan aliyosa yolun sonuna gelmis demektir. hocalarimiz tam puan vererek bu sinavin kapsadigi konularda 'sen oldun' sertifikasi vermis oluyor ki bence cok yanlis

Hincal Uluc'un hep anlattigi buyuk puntoyla baslik atma hikayesi vardir. zamaninda mekanik sistemler kullanilirken en buyuk yazi buyuklugunu kullarak bir haber basligi gecmis ustasi olan gazeteci de kendisini kiyamet kopsa hangi yazi buyuklugunu kullanacaksin da bu olayda bunu harcadin diye elestirmistir. kisaca bu ogrenciye tam puan verince bir nevi senden daha iyi ogrenci yok da demis oluyorsunuz. yani 99 en yuksek not olmali tabi bu da asilan adam paradoksuna donusmemeli

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 21:12 26 Eki 2011 #12
Yin gaddarlığınız üzerinizde sayın gereksizyorumcu.
İyi ki öğretmen olmamışsınız, Sıfırcı .... diye adınız çıkardı.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 10:57 27 Eki 2011 #13
hocam siz gaddar diyin ama ben ogretmen olsam asla 100 puan vrrmezdim. kalk dersin bundan sonrasini sen anlat derim daha iyi
ha ogrenci gercekten soke soke o notu aliyodur ona bisey demem sadece boyle bi ogrenciyi gormekten mutluluk duyup kendimi sansli hissedrrdim. oldukca iyi ogrenciler gordum ama su ana kadar zirt pirt her sinavdan 100 alacak bi ogrenciye rastlamadim.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 16:16 28 Eki 2011 #14
100 puanı, puan bareminden çıkartalım o zaman; ne de olsa kullanılmıyor.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 17:23 28 Eki 2011 #15
100 puanı, puan bareminden çıkartalım o zaman; ne de olsa kullanılmıyor.
daha ilk yorumumda bunun soylenecegini dusunerek olayin asilan adam paradoksuna donusturulmemesi gerektigini belirtmistim. 100 cikarsa 99 verilmesin
100 ideal erisilmesi normal sartlarda mumkun olmasin ki ogrencinin onunde surekli onu kosturacak bi havuc olsun.
ortaokulda 100 aldigimda hocaya sorardim matematigin ne kadarini ogrendim diye iste bana bu cureti kazandiran gereksiz 100 puan. 90 almis olsam daha tabagimdakinin bile bitmedigini bilip tencerede ne kadar kaldi gibi komik bi soru sormaz bu dusunceye kapilmazdim.
simdi ilkokula giderken 100 aldigi icin dersleri koyveren ogrencileri goruyoruz. macin 1. dakikasinda korner kazanip vay be ne top oynuyoruz diye rehavete kapmak gibi.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 18:46 28 Eki 2011 #16
Sizin ki gerçekten abes bir soru olmuş. Şimdiye kadar 100 verdiğim hiç bir öğrenci böyle bir soru sormadı bana, soramaz da. 100 benim gözümde, başarıdan ziyade güveni temsil eder. Biraz da teşvik. Motivasyon aracı. İlkinde, destekle 100 verilen öğrenci , belki de 2. seferinde bunu kendi hakkıyla alacak, bir de bu ihtimal var. Bir yazılı, sınıf içerisinde değerlendirilir. Bırakın 100 ü, bazen bir sınıfta 80 verdiğiniz öğrencinin bilgisi, öbür sınıfta 50 alan öğrenciyle aynı olmuyor. Öğrenciyi sınıf içerisinde değerlendiriyoruz. ÖSS sınavı değil ki bu. O 100, sınıfın içinde kalır. Öğrenci de bunu bilir bilmek zorundadır. Bilmiyorsa kendi sorunu.
Bir de, ben herkese 100 verilsin demiyorum. 98, 96 da bir not. Ama örneğin, 10 soruluk bir sınavda, 9 soruyu tam yapmış. 1 soruda da diyelim, 5 maddelik cevap var, birini unutmuş. Duruma göre ben bu öğrenciye 100 veririm, amma yazılılar okunurken yanıma çağırıp eksiğini de yüzüne söylerim. Bu da benim yöntemim. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. 1-2 puanlık şeyler için kibirlilik yapmam. Yeri geliyor, yazılı da 10 alacak öğrenciye 25 verdiğimiz zamanlar oluyor. 0 almasın diye. Öğretmenlik bu işte. Öğrencinin iyi niyetine bakmak durumundasın.
Aklıma gelmişken, eğer bu sınav , önemli bir sınav olsa, ben bu sonucu mahkemeye verirdim. Yaptığının hatalı olmasına delil gösterebilenin alnını karışlarım. Bir öğretmenin, 1 in çarpmadaki etkisizliğini gözardı edip, illaki oraya yazacaksın diye diretmesinin, hiç bir matematiksel geçerliliği yok. Kaldı ki, biz; 1.5 yazan bir öğrenciyi ayıplıyoruz. 1 zaten etkisiz, yazmana gerek yok diye.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 19:09 28 Eki 2011 #17
ben egitimci degilim benim icin 100 yolun sonudur 101 diye bi not olmadigina gore calismaya devam etmenin mantigi da yoktur.
bunu aslinda uzun olmasa tasavvufi bir bakisacisiyla guzelce aciklayabilirdim. bir egitimcinin ogrencisine 100 vermesi bence yetkisi dahilinde bile degil. egitimciyi bir surahi olarak dusunursek kendisinde 100 birim su var miki ogrencinin bardagina 100 birimlik su dolduruyor
aramizdaki fikir ayriliginin notlara atfedilen degerden kaynaklandiginin farkindayim. bana gore tam puan ulasilamayan ama surekli ona dogru ilerlenen bi hedefken size gore ogrenciyi yureklendirmenin heveslendirmenin araclarindan biri.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 19:14 28 Eki 2011 #18
bir de ekleme yapayim benim icin 99 ile 100 arasindaki mesafe 10 ile 50 arasindaki mesafeden daha buyuk.
yeri geldiginde 10 alacak ogrenciye 50 verilmesine karsi olsam da o konuyu anlayabiliyorum.

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 19:36 28 Eki 2011 #19
ben egitimci degilim benim icin 100 yolun sonudur 101 diye bi not olmadigina gore calismaya devam etmenin mantigi da yoktur.
bunu aslinda uzun olmasa tasavvufi bir bakisacisiyla guzelce aciklayabilirdim. bir egitimcinin ogrencisine 100 vermesi bence yetkisi dahilinde bile degil. egitimciyi bir surahi olarak dusunursek kendisinde 100 birim su var miki ogrencinin bardagina 100 birimlik su dolduruyor
aramizdaki fikir ayriliginin notlara atfedilen degerden kaynaklandiginin farkindayim. bana gore tam puan ulasilamayan ama surekli ona dogru ilerlenen bi hedefken size gore ogrenciyi yureklendirmenin heveslendirmenin araclarindan biri.
Sürahi, su örneğinizi yanlış buldum. Diyelim ki bir öğretmen bir konuyu %90 biliyor. Ve bildiğinin %10u kadarını da öğrencisine öğretiyor. Öğrenci de bu %10un tamamını öğrenebilmiş ise, bu %10luk bölümden yapılacak bir sınavdan %100 sonuç alabilir. Yani 100 alabilmesi için kendisine öğretilenin tamamını bilmesi yeterlidir diye düşünüyorum.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 10:20 29 Eki 2011 #20
Sürahi, su örneğinizi yanlış buldum. Diyelim ki bir öğretmen bir konuyu %90 biliyor. Ve bildiğinin %10u kadarını da öğrencisine öğretiyor. Öğrenci de bu %10un tamamını öğrenebilmiş ise, bu %10luk bölümden yapılacak bir sınavdan %100 sonuç alabilir. Yani 100 alabilmesi için kendisine öğretilenin tamamını bilmesi yeterlidir diye düşünüyorum.
İşte bu.
Biz sayın gereksizyorumcuyla zaten hiç bir konuda ortayolu bulamadık. Hep, yolun karşı taraflarında kaldık. Bu konuda öyle olacak galiba.
Neyse hayat devam ediyor.

 İlk  1 2 3 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm