O konuda hiçbir lafım yok bizden yaşça büyük bilgili biri sadece biraz daha ilgi göstermeliydi
diyorum ben başka bir şey demiyorum yanlış anlamanı istemem.
O konuda hiçbir lafım yok bizden yaşça büyük bilgili biri sadece biraz daha ilgi göstermeliydi
diyorum ben başka bir şey demiyorum yanlış anlamanı istemem.
Ben söyle demek istedim sorulan soru örüntiyle bağdaştıramıyorum
Mantık sorusu felan deselerdi olabilirdi mantıklı bir çözüm vardır
Hiçte uğraşmak istemiyorum zamana yazık![]()
Belirli bir kurala göre düzenli bir şekilde tekrar eden veya genişleyen şekil ya da sayı dizisine örüntü dendiğini biliyorum
433 asal diye biliyorum başka böleni varmı bilmiyorum
144==>12 karşılık gliyor
256==>2 karşılık geliyor komik
rakamlardan işlem yapılarak bulunabileceğini umuyorum
Arkadaşım, mantıklı bir cevap ver ki sana teşekkür edeyim.Böyle ortalığı kızıştırmaya gerek yok.Biz teşekkür etmesini de biliriz merak etmeyin.İnsanlık bizde daha bitmedi.
Konuya ilgi gösteren arkadaşların hepsine teşekkür ederim ayrıca. Belki de soru hatalı ama orjinal soru bu.Cevap anahtarı da 12 diyor.Ötesi de yok.Bir kaç cevap geldi aslında ama farklı cevaplar.Cevaplardan bir tanesi şöyleydi; verilen sayıyı karşısındaki sayıyla topladığımız da birler basamağı hep 8 olan sayılar elde ediliyor.Dolasıyla bu mantığa göre cevap 24 olmalı...
neden 14 değil?
neden 433 ün karşısında 5 değil de 55 var?
bence bu kural bu örüntüye uygun değil.
ayrıca buraya (https://www.matematiktutkusu.com/for....html#post7716 (aklın işleyiş yönüne aykırılık...)) bakarsanız benzeri soruların ne kadar saçma olduğunu görürsünüz. bu sorular kural verilmedikçe boştur. halen okullarda neden okutuluyor anlamıyorum.
ben bana teşekkür et demiyorum ne alakası var en azından yardım eden arkadaşlara teşekkür et yani yanlış anlamayın hocam
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!