Bu şekle göre soruda veri eksikliği görülüyor. çizimden dolayı böyle olduğunu sanıyorum.
ama şekli birebir çizersen ya da şeklin orjinalini siteye yüklersen çözeriz. sorunun hangi kitaptan olduğunu söylersen bulabiliriz sorunun orjinal şeklini belki.
Tamam. Ben şeklin fotoğrafını çekip k o y a r ı m
A'yı hayatta başarı olarak tanımlayalım, o zaman A = X + Y + Z' dir; X çalışmaktır, Y oyundur Z ise çenesini tutmayı bilmektir.
Verilen krokide1. sokak 2. ve 3. sokaklara dik, 4. sokağa paraleldir. 1.,2.,3. ve 4. sokakların uzunlukları sırasıyla 1600m,1200m,900m ve 387 m dir. Buna göre, 3. sokağın genişliği kaç metredir ?
(Bu arada cevap : 13 | Ama işlem lazım )
A'yı hayatta başarı olarak tanımlayalım, o zaman A = X + Y + Z' dir; X çalışmaktır, Y oyundur Z ise çenesini tutmayı bilmektir.
13 olması mümkün değil. 3. sokakla 2. sokağın, genişlikleri toplamı 13 mt dir. Sorunun çözülebilmesi için, ayrıca, bütün sokakların genişliklerinin eşit olduğunun verilmesi gerekir. O zaman 13/2=6,5 mt olur.
başta eksik olduğunu söylemiştim bende hocam.Sorunun çözülebilmesi için, ayrıca, bütün sokakların genişliklerinin eşit olduğunun verilmesi gerekir
Kralpp, bu şekilde güzel değil. Soruyu hangi kitaptan aldığını tam olarak yazarsan belki buluruz sorunun orjinalini.
Düzgün yazabilseymiş, soru güzelmiş aslında. En azından farklı. Güzel bir benzerlik uygulaması.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!