Öncelikle merhaba.performans ödevimde göstermem gereken çok önemli bi kaç püf nokta var fakat nasıl yapılacagını bılmıyorm bunu ayrıntılı ve anlaşılacak bir biçimde anlatırsanız çok sevinirim.
Şimdi hoca bir bisiklet tasarlamamızı onun taslak çizimini maketini yapma işlemlerini ve bu işlemleri seçme nedenizi sordu ben bunları yaptım fakat ;
Bisikletinizin kısımlarını bu kısımlarla ilgili açı, uzunluk gibi özellikleri belirten bir tablo oluşturunuz diyor. ben bir çogunu yaptım fakat birçok daire var maketimde ve tasarladıgım bısıkletımde.(tekerlek vb.) şeylerde açıları nasıl ölçücem bilmiyorum.bununla ilgili olarak ;
1) Bir çember veya dairede merkez açının belirlenmdiği minör(küçük) ve majör (büyük) yayların ölçüsünü hesaplar.
2) merkez açının olcusunu ve çevre açının olcusunu hesaplar.
Şimdi burada açıölçerimi elime aldım diyelimki dairemde var. açıölçeri nereye koyucam? açıyı nereye yazıcam? 1 ve 2 . maddedeki işlemleri nasıl gerçekleştiricem nasıl bulucam?
ve ayrıca çok az bilgim var bu konuda. hocada daha konuya geçmeden böyle bir performans verdi performans yarına ve acil yardıma ihtiyacım var. ortalamamı yukseltmem ıcın bu performans Cok onemli.
NOT:::::: baya bi ayrıntılı anlatırsanız çok iyi olucak daire konusu hakkında bilgim sıfır.
BİDE SON OLARAK DAİRENİN YARIÇAPINI HESAPLAMA NASIL YAPILIR? ve nasıl gösterilir?