arkadaşlar bir kaç sorum olucak...
(ŞU RESİMDEN YOLA ÇIKARAK)
şimdi benım çozemedıgım ve sınavda çıkıcak. nedense bi kararsızlık içindeyim hep anlamadım ama inşallah şimdi anlarım..
Şimdi burada C ve B doğrusu var a,b,c,d,g,z,f,L açıları var ve ben şunları biliyorum yanlışım varsa onu düzelterek yorumlarsanız sevinirim.
1-a+b veya c+d herzaman 180 derecedir.aynı zamanda fl ve gz.dıştakilerde buna uyar.
2-Yöndeş Açılar birbirine herzaman eşittir.
3-c,d,g,z açıları toplamı herzaman 360 derecedir. karşı taraftada da aynıdır.
Ve şimdi sorum olucak..
a ve d , c ve b ,f ve z , L ve g.... şimdi bu ikililer ters yöne bakıyorlar bunlarda herzaman eşmidir? bütün geometri işlemlerinde?
benim bildiklerımle birlikte değerlendirirsek yöndeş açılar sadece, doğrular paralel ise mi eş olur?
doğrular paralel olursa, yöndeş açılar ile birlikte ters yöne bakan açılar (yöndeş olmayan)
damı eşit olur otomatik olarak ?
yani bu 3 madde sadece, doğrular paralel isemi geçerlidir? (tabi bunu söylediklerimin doğru oldunu varsayarak sölüyorum)
(BU RESİMİ DEĞERLENDİREREK CEVABI İLETİRSENİZ SEVİNİRİM..)
-----------------------------------------------------------------------------------
2-Toparlayacak olursak bu soruda 110 derecelik olan açı(a açısı) KIRMIZI ok ile gösterdiğim açıdamı 110 derecedir.? ve her soruda bu geçerlımı?
BİRAZ UZUN OLDU AMA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ...