1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    7. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    Bir bilinmeyenli denklemler

    saatteki ortalama hızları 50km ve 70km olan iki araç iki farklı şehirden birbirine doğru harekete başladıktan 3saat sonra karşılaştıklarına göre bu iki şehir arası kaç km'dir?

  2. #2
    Alp
    Alp isimli üye şimdilik offline konumundadır

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Sponsorlu Bağlantılar

    ilk araba saatte 50km gidiyorsa 3 satte 50.3=150 km gider
    ikinci araba saatte 70km gidiyorsa 3 saatte 70.3=210 km gider
    150+210=360km olr.
    İyi bir öğretmen kendisine helal olsun bu soruyu nasıl çözdü dedirten değil, bunu ben bile çözerim çok kolaymış dedirtendir."a. sabri ipek"

  3. #3

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    AÖF Öğrencisi

    Sponsorlu Bağlantılar

    hızı saatte 50km olan araç 3 saatte 3×50 = 150 km yol gider ,
    hızı saatte 70 km olan araç ise 3×70 = 210 burdan 210+ 150 = 360 çıkar yani iki şehrin arası 360 km dir

  4. #4

    Grubu
    Üye
    İş
    7. sınıf
    Hemen Cevap Geldi Çok Teşekkürler ))


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. 1 bilinmeyenli denklemler
    Burak Çelebi bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 15 Kas 2014, 00:52
  2. ant mat 2 bilinmeyenli denklemler
    chocken bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 6
    Son mesaj : 05 Eyl 2014, 00:54
  3. Bir Bilinmeyenli Denklemler
    PisagorH bu konuyu 8. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 6
    Son mesaj : 21 Ara 2012, 23:26
  4. iki bilinmeyenli denklemler
    emrecan578 bu konuyu Ortaokul Matematik forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 15 Ağu 2012, 13:52
  5. 2 bilinmeyenli denklemler
    mine bu konuyu 8. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 13
    Son mesaj : 20 Mar 2011, 01:32
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları