1. #1
    ßuse
    Ziyaretçi

    Sponsorlu Bağlantılar

    Ebob EKoK Problemi

    bir depoda 76 litre sirke vardır.depodaki sirke hiç artmayacak şekilde 5 ve 7 litrelik şişelere doldurulmak isteniyor.buna göre en az kaç şişe gerekir?

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    en az kaç şişe kullanma için büyük şişeyi çok kullanmamız gerekir.

    amacımız küçük şişeyle en az kaç kere dolum yaparsak kalan 7 ile tam bölünürü bulmak

    76-5=71 , olmadı bu 7 ile bölünmez
    76-10=66 , olmadı bu da bölünmez
    76-15=61 , olmadı bu da bölünmez
    76-20=56=8.7 en az 4 kez 5 ltlik şişeyi kullanmalıymışız

    8+4=12 şişe gerekir

Diğer çözümlü sorular için alttaki linkleri ziyaret ediniz


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. ebob ekok
      nightmare, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 9
      : 27 Ağu 2012, 19:26
    2. ebob ekok
      cem62, bu konuyu "6. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 5
      : 08 Oca 2012, 19:18
    3. EBOB EKOK problemi
      rhl_184, bu konuyu "6. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 1
      : 22 Ağu 2011, 18:34
    4. ebob-ekok
      basakoo, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 1
      : 13 Nis 2011, 20:05
    5. ebob ekok
      melisa akça, bu konuyu "6. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 3
      : 24 Şub 2011, 20:38
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları