MatematikTutkusu.com Forumları

tamsayılarla ilgili soru soracağım

1 2 3 Son
hayrabolulu 20:28 27 Ara 2010 #1
(-8)-(+5)=?

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 22:52 27 Ara 2010 #2
Ortadaki eksiyle çıkanın işaretinin yerlerini değiştir. (-8)+(-5)=-13

gizemli95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) gizemli95 22:54 27 Ara 2010 #3
hocam 6.sınıflara -,+ nın çarpımı anlatılmyor mu?

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 23:02 27 Ara 2010 #4
Her zaman asıl teknik işe yarayamayabilir. Bazen böyle anlatmak gerekiyor.

gizemli95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) gizemli95 23:04 27 Ara 2010 #5
çünkü kardeşime öyle anlatmaya çalıştım ama 'sen ne diyosun nerde yaşıyosun' der gibi baktı okuldada sizin anlatığınız yoldan anlatıyorlar sanırım

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 23:11 27 Ara 2010 #6
Alında ben teknik anlatıyorum. Doğrusu bu. Hiç merak etme. Ama şimdi açıklaması uzun sürer. Aklımda bu tür ince noktaları anlatan bir yazı daha yazmak var ama fırsat bulursam.

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 23:15 27 Ara 2010 #7
Yer değiştirme bazen yanlış sonuç verir. Hocam işaretlerin ters işaretlerini yaz diyecekti. Aceleden öyle yazmı ştır. Çünkü her zaman yerlerini değiştirmek doğru sonuç vermez.

Örneğin;
(-2)-(-3) gibi bir işlemde işaretlerin yerlerini değiştirmek çözüme ulaştırmıyor. Kırmızı olan işaretlerin ters işaretlerini yazmamız gerekiyor.

Bu neden yapılıyor. İşlemi daha önce öğrenilmiş olan toplama üzerinden yaparak (-2)+(+3) daha anlaşılır hale getirmek. Peki işaret değiştirince işleri bozmuş olmazmıyız, hayır. Burada sayı doğrusu üzerinde yürüdüğünüzü düşünürseniz. İki defa yönünüzü değiştirmek yine aynı yöne getirir.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 23:42 27 Ara 2010 #8
Haklısınız öğretmenim. Zaten ben her durumda işaret değiştir demedim. Sadece zıt işaretli olursa. Madem gizemli95 tartışmayı başlattı. Bir soruyla olayı şenlendirelim. Çıkarmanın tanımı nedir gizemli95?

gizemli95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) gizemli95 23:54 27 Ara 2010 #9
çıkarmayı hepimiz biliyoruzdurda tanımını hiç düşünmemiştim düşündüm baktım olmuyor küçük çaplı bir araştıma yaptım ama tanımı yok sözlüklerde çıkarma işlemi diye geçiyor

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 00:03 28 Ara 2010 #10
hocam şu olabilir mi öğneğin 3 ü ele alalım 3-1 dediğimiz 3ü şu şekilde yazabiliriz 1+1+1-1 bunlar benzer terimler oldu çıkarma dediğimiz o sayının aynısını çokluktan almak olabilirmi

Diğer çözümlü sorular alttadır.
Tam Sayı Soruları Tam Sayılarla İlgili Sorular
Tüm Etiketler

1 2 3 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm