Merhaba arkadaşlar. Bu gün kuzenim sormuş olduğu bir soruyu çözemedim. Soru kesinlikle hatalı, zira bu iki üçgen eş olamazlar. Ama belki bende bir hata vardır belli olmaz. Yanlış bilgi vermek istemediğimden sizlere soruyorum;
Merhaba arkadaşlar. Bu gün kuzenim sormuş olduğu bir soruyu çözemedim. Soru kesinlikle hatalı, zira bu iki üçgen eş olamazlar. Ama belki bende bir hata vardır belli olmaz. Yanlış bilgi vermek istemediğimden sizlere soruyorum;
|ec| uzunluğu 12 ise eştir. bunu kuzeninize sorun. 12'yi 2 diye görmüş ise iki üçgen eş çıkıyor.
|EC|=12 ise eş olur. zaten dik üçgenlikten |EC|=12 gelmeli. soruyu yanlış yazmış büyük ihtimalle
Kara karı, kuru karı, keçi eti, durgun at
mazarratü'l mazarratü'l mazarratü'l mazarrat
Beyaz karı, şişman karı, kuzu eti, yürük at
fâidâtü'l fâidâtü'l fâidâdü'l fâidât.
hadi benzerlik sorusu olur anlarım da (belki öyle de çözülemez göz atmadım) iki tane farklı üçgenin eş olması ne hikmet bunu da soruyu üretene sormak lazım
Teşekkür ederim. Haklısınız kaskas123, büyük ihtimalle yanlış yazmıştır. Söyleyeceğim ona.
Ya geçende, bir yamuk sorusu getirdi, iç açıları toplamı 385 derece çıkıyor. İkidir soru hatalı ya da yanlış bir şey yazmışsın diyorum, eminim diyor. Bir göz sıkıntısı da olabilir şimdi, şüphelenmeye başladım.
Neyse, teşekkür ettim arkadaşlar.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!