benim yarın matematik yazılım var ama şu kümelerde kesişim veya birleşim nasıl ifade ediliyordu yani hani ''ve yada veya''bunların hangisi kesişim hangisi birleşim lütfen cevap verin
benim yarın matematik yazılım var ama şu kümelerde kesişim veya birleşim nasıl ifade ediliyordu yani hani ''ve yada veya''bunların hangisi kesişim hangisi birleşim lütfen cevap verin
Kesişen 2 çember çiziniz soldakine A kümesi , sağdakine de B kümesi diyelim
A ve B dediğiniz zaman , hem A hem de B yi kastediyorsunuzdur yani ikisinin de olduğu durumları söylüyorsunuzdur. Bu şekilde A ve B nin ifade ettiği yer ortada iki çemberin kesiştiği bölgedir
A ve B = AnB
A veya B dediğiniz zaman aradığınız şey A'ya da B'ye de dahil olsa sizin için yeterlidir şeklinizde iki çemberin içinde kalan her yer işinizi görür.
A veya B = AUB
A fakat B değil derseniz sadece soldaki daire parçasını kastedersiniz
A fakat B değil =AnB'=A\B
B fakat A değil =BnA'=B\A
daha ayrıntılı bilgi için anasayfadan kümeler konu anlatım videosu olması lazım onu izleyebilirsiniz. videonun içeriğini bilmiyorum ama işinize yarayacaktır
gerçekten çok işime yaradı çok teşekkür ederim.
Sizi yoruyorum ama bir sorum daha var : İngilizce ve Almanca dillerinden en az birini konuşulduğu bir grupta 13 kişi ingilice 17 kişi almanca konuşabilmektedir.Sadece ingilizce ve sadece almanca konuşanlar toplam 14 kişi olduğuna göre bu gubun kaç kişi olduğunu bulalım. bu soruyu anlatabilirmisiniz?
2 tane kesişen çember çiziniz soldaki Almanca olsun , sağdaki İngilizce
oluşan 3 tan bölgeuye sırasıyla a,b ve c sayılarnı yazalım (a sadece Almanca bilenler, b iki dili de bilenler)
Almanca bilenler=a+b=17
İngilizce bilenler=b+c=13
sadece Almanca+sadece İngilizce bilenler=a+c=14 verilmiş
ilk 2 denklemi taraf tarafa toplarsak
a+2b+c=30 buluruz , a+c=14 oluğunu biliyoruz
2b=16 , b=8 buluruz.
tüm grubun sayısı da a+b+c olduğuna göre 14+8=22 bulunur.
gerçekten çok teşekkür ederim
teşekkür ederim
A= {a,b,{a,b},d} s(A)= ? Sorusun yapamadım yardımcı olurmusunuz ?
A kümesinin eleman sayısı soruluyor.
{a,b} şekli tek bir eleman olarak kabul edilir çünkü diğr elemanlardan virgülle ayrılmıştır
yani A kümesinin elemanları;
{a}
{b}
{{a,b}}
{d} olmak üzere 4 tanedir. S(A)=4
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!