1. #1
    tamer yıldırım
    Ziyaretçi

    Sponsorlu Bağlantılar

    matemetik

    hocam cevabınız için tşk ederim. yeni sorumuz
    bir kravat ile bir gömleğe170 tl. para ödedim. Gömleğin fiyatı, kıravatın fiyatının 3 katından 10 tl. daha pahalıdır, bir gömlek kaç tl. dir.
    Eger gömlek 10 tl daha ucuzdur deseydi işlem nasıl olacaktı

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Sponsorlu Bağlantılar

    3 kat+1 kat=4 kat
    170-10=160
    160:4=40 kıravatın fiyatı

    10 lira ucuz deseydi,
    170+10=180
    180:4=45 kıravatın fiyatı
    3 tür beyin vardır.
    Küçük beyinler, insanları;
    Orta beyinler, olayları;
    Büyük beyinler, fikirleri;
    tartışır.

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    130tl gömlek


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. : 5
      : 15 Ağu 2014, 22:13
    2. FEM ilk adım matemetik incelemesi
      kaskas123, bu konuyu "Kitap İncelemeleri" forumunda açtı.
      : 14
      : 24 Haz 2014, 14:11
    3. Matemetik Sorularım...!
      kakalow61, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 2
      : 08 Eki 2013, 17:51
    4. Matemetik parabol
      Bahri09, bu konuyu "10. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 6
      : 21 Mar 2012, 16:46
    5. Matemetik ve mantık’ ın ilişkisi
      MatematikciFM, bu konuyu "Sohbet" forumunda açtı.
      : 0
      : 06 May 2011, 19:48
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları