1. #1
    hasan yükselen
    Ziyaretçi

    Sponsorlu Bağlantılar

    özel sınav soruları

    1. soru:bir araba saatte 60 km gidiyorsa 10 saatte kaç km gider?

    2.soru:bir otoparkta diger otoparkın araba sayısının 2 katından 10 ek****ir.2. otoparktta 34 araba olduna göre arabaların toplamı kaçtır

    3.soru:bir internet cafe saatte 100 tl kazanıyor.bu internet cafe 5 saatte kaç tl kazanır

  2. #2

    Grubu
    Üye
    İş
    9. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    1.- 1 saatte 60 km gidiyorsa 10 saatte:
    60 x 10 = 600 km gider.

    3- 1 saatte 100 TL kazanıyorsa 5 saatte:
    100 x 5 = 500 TL kazanır.

  3. #3

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    C-2



    Soruda bir ifade yanlışlığı var hangisi 2. otopark hangisi 1 pek net değil ama diğer otopark dediğini 2. kabul edersek:

    2. otoparkın araba sayısına x dersek 1. otoparkın araba sayısı 2x-10 olur

    x=34 ise(2. otopark sayısına) , 2 katının 10 eksiği kadar da 1. otoparkda bulunur.

    2.34-10=68-10=58 tane 1. otoparkta araba bulunur.

    Arabaların toplamı 1.otopark+2.otopark=34+58=92 araba bulunur.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Sorumluluk Sınav Soruları 9.sınıf
    Batuhanx bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 05 Eyl 2013, 13:49
  2. Sınav Soruları
    robinho32 bu konuyu Özel matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 24 Haz 2013, 02:23
  3. Sınav soruları
    bhenbatu4 bu konuyu 10. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 14 Eki 2012, 00:02
  4. Sınav Soruları
    tunahanözdemir bu konuyu 8. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 13 Ara 2011, 18:46
  5. sınav soruları ama acil cevapları lazım
    fatma54 bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 7
    Son mesaj : 02 Nis 2011, 18:30
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları