1. #1
    sabriye
    Ziyaretçi

    Sponsorlu Bağlantılar

    Dakika ve saniye problemi

    Günde 1 dk 20 sn ileri atan bir saat kaç günde 2 saat ileri atar

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    her gün 1dakika 20 saniye ileri attığına göre ve bizden toplam 2 saat ileri gitmesi istendiğine göre 2 saatin içinde kaç tane 1 dakika 20 saiye vardır bunu buluruz.

    2 saat = 120 dakika = 120x60 = 7200 saniye
    1dakika20saniye = 60+20 = 80 saniye
    7200 saniyede kaç tane 80 saniye var? 7200÷80=90 bulunur
    yani 90 gün snra saatimiz 2 saat ileri gitmiş olur.

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Sponsorlu Bağlantılar

    Sarhoştum hatırlamıyorum

Diğer çözümlü sorular için alttaki linkleri ziyaret ediniz


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Köklü sayı ,karışım problemi,sayı problemi
      Derzulya, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 4
      : 15 Kas 2015, 20:38
    2. 1 milyar saniye
      3.141592653589, bu konuyu "Eğlence" forumunda açtı.
      : 0
      : 19 Oca 2014, 09:33
    3. yaş problemi
      yasmin_, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 1
      : 04 Mar 2011, 21:08
    4. Hız problemi
      mürşde, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 10
      : 26 Şub 2011, 18:12
    5. hız problemi
      hilal akbulut, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 3
      : 26 Şub 2011, 00:35
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları