1. #11

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    x³=y diyelim.Şu durumda x=∛y Şimdi yerine yazalim (Not burda y dememinin sebebi birbirine karişmamasi için yani aslinda x diyebiliriz.)
    P(y)=(a-2)(∛y)x³+(a-b+6)(∛y)²+ (b-1)∛y+(a+b) ise bu ifadenin polinom olmas için üslerin dogal sayi olmasi gereki o halde a-b=-6 b=1 a=-5 olur. P(y)=-7y+4 P(-5)=39.
    Biraz fazla mı uzun oldu ne Eline sağlık

  2. #12

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    teşekkürler, görmemiştim çözdüğünü kusura bakma .
    "Ne Mutlu Türküm Diyene"

  3. #13

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    teşekkürler, görmemiştim çözdüğünü kusura bakma .
    Ne kusuru yahu , sen konudayken ben hıp hızlı atladım sen kusuruma bakma


 
1 2

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları