MatematikTutkusu.com Forumları

Bölme-bölünebilme

İlk  1 2
gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 18:51 12 Ağu 2012 #11
Profilinizde 12. sınıf yazınca modüler aritmetiği bildiğinizi varsayarak çözdüm. Modüler aritmetik 9. sınıf konusudur.

a=1 (mod 9)

ifadesinin anlamı, a sayısının 9 ile bölümünden kalan ile 1 sayısının 9 ile bölümünden kalan eşittir. Yani a sayısının 9 ile bölümünden kalan 1 dir demek ile aynı şey.

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 18:53 12 Ağu 2012 #12
Hm, ben çözecek kişi için kolaylık olsun diye koymuştum çünkü bazı terimleri bilgisayarda ifade etmesi zor oluyor ve karşıdakinin soruyu anlamasını zorlaştırıyor ama neyse bidaha koymam sağol uyarı için
Çoğu zaman çözen kişi için kolaylık değil zorluk çıkartır, geometri soruları hariç. Forum yapısı için de soruların yazı ile yüklenmesi daha uygun.

mertgold 19:00 12 Ağu 2012 #13
Bak şöyle yapalım , a=2323 b= 4052
2323'ün 9 ile bölümünden kalan = 1
4052 nin ise = 2

Kalanlarla işlem yaparsak

a=1 b=2
1.(1+2)=3 oluyor.Kalanlarla işlem yapıyoruz yani.
hah şimdi oldu eyw

Profilinizde 12. sınıf yazınca modüler aritmetiği bildiğinizi varsayarak çözdüm. Modüler aritmetik 9. sınıf konusudur.

a=1 (mod 9)

ifadesinin anlamı, a sayısının 9 ile bölümünden kalan ile 1 sayısının 9 ile bölümünden kalan eşittir. Yani a sayısının 9 ile bölümünden kalan 1 dir demek ile aynı şey.
3 yıl oldu unuttum gitti

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 19:06 12 Ağu 2012 #14
3 yıl oldu unuttum gitti
Hatırlasanız iyi olur bence, oldukça gerekli bir konu

mertgold 19:12 12 Ağu 2012 #15
Hatırlasanız iyi olur bence, oldukça gerekli bir konu
Ygsye çalışmaya yeni başladım işte 2 hafta oldu. Temel kavramlar, Sayı basamakları, Taban aritmetiği bitti şimdi Bölme-bölünebilme kurallarındayım o dediğiniz konu daha ilerilerde onunda zamanı gelir elbet

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm