MatematikTutkusu.com Forumları

Toplam sembolü ile ilgili trigonemetri sorusu

murat27mat 00:52 21 Oca 2011 #1
44
k=0
1
cos(k).cos(k+1)

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 18:14 21 Oca 2011 #2
soruyla sorulduğu konu başlığını ve sınıfını da dikkate alarak 15-20 dakikka gibi yeterli bir süre uğraştığımı düşünüyorum ve birbirini yokeden ya da başka şeye dönüşen hiçbişey bulamadım. acaba tam değeri nedir diye wolframa hesaplattım o da güzel bir sonuç (mesela 2/cos1 tarzı bişey) bulamadı. soruda bir yazım yanlışı falan olmasın?

bu da wolframın bulduğu sonuç (k=0 dan 44 e dediği için cosinüslerin içlerinin derece olduğunu varsayıp hesaplattım , radyansa da güzel bir snuç bulmuyor onu da belirteyim)

Bztfob - ait kullanıcı resmi (Avatar) Bztfob 22:52 19 Nis 2012 #3
soruyla sorulduğu konu başlığını ve sınıfını da dikkate alarak 15-20 dakikka gibi yeterli bir süre uğraştığımı düşünüyorum ve birbirini yokeden ya da başka şeye dönüşen hiçbişey bulamadım. acaba tam değeri nedir diye wolframa hesaplattım o da güzel bir sonuç (mesela 2/cos1 tarzı bişey) bulamadı. soruda bir yazım yanlışı falan olmasın?
Soruda yanlışlık yok. Çözüm şu şekilde olacak:

Bztfob - ait kullanıcı resmi (Avatar) Bztfob 17:58 24 Nis 2012 #4
Ben Adana Anadolu Lisesi'ndeyim ve bu bizim yazılı sorumuzdu. Müthiş bir moral bozukluğu yarattı yazılı esnasında

Cem1971 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Cem1971 20:56 24 Nis 2012 #5
Zor bir soru tabiî... Bunun çok az kimse çözmüştür sınıfta, kafana takmana gerek yok. Çalışmaya devam etmelisin.

Bu formülün genel hâlleri aşağıdaki gibidir. sin ve cos çarpımları için veriyorum.

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 13:06 25 Nis 2012 #6
Elinize sağlık

eL-Turko 15:12 25 Nis 2012 #7
Güzel ve Zor..!!

Knock Out 17:40 29 Nis 2012 #8
Ben 10. sınıfım bu soruyu proje ödevim için kullansam sorun olur mu sizce?

Bztfob - ait kullanıcı resmi (Avatar) Bztfob 19:37 04 May 2012 #9
10. sınıf müfredatında toplam sembolü yok ama eğer trigonometri için diyorsan da ağır olur sanırım. Tabii sen bilirsin

Diğer çözümlü sorular alttadır.
Toplam Sembolü Çözümlü Sorular Toplam Sembolü ile İlgili Sorular
Tüm Etiketler

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm