MatematikTutkusu.com Forumları

Geometri-2

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 21:16 25 Ara 2010 #1
Analitik düzlemde verilen y-2x-6=0 doğrusu ile x ekseninde kesişen ve 3x+2y-4=0 doğrusuna parelel olan doğru A(3,a) noktasndan geçtiğine göre a=?

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 21:49 25 Ara 2010 #2
x eksenindeki kesişmesi demek y=0 olan noktada kesişmek demektir.
y-2x-6=0 da y=0 aldığımızda
x=-3 olur
(-3,0) noktasından geçen ve y=(-3/2)x+4 doğrusuna paralel (yani eğimi -3/2 olan) doğrunun denklemini yazalım
y-0=(-3/2).(x-(-3))
y=(-3/2)x-9/2
bu doğru verilen A noktasından geçtiğine göre x=3 aldığımızda
y=(-3/2).3-9/2=-9 yani a=-9 olur.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 22:03 25 Ara 2010 #3
Üstad, arkadaş soruyu iki yere y*****. Ben diğer tarafta uğraşırken siz de bur da çözmüşsünüz.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 22:29 25 Ara 2010 #4
neyse olmuş artık
buraya da not düşelim soru başlığının altına yeni sorularını eklemezlerse arkadaşlarımız daha iyi olur. sorular sadece ilk mesajda olursa daha sonradan bakanlar için kolaylık olur kanaatindeyim.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 23:55 25 Ara 2010 #5
Öncelikle sorumu çözüme kavuşturduğunuz için teşekkür ederim siteye yeni üye olduğum için dikkat etmedim birdahaki sefere daha dikkatli olmaya çalışacağım..Ve şunu söylemek istiyorum ki bu siteyi kuranlara çok teşekkür ederim.. Matematiğe ayrı bir ilgim var ve internette bu kadar yaralı bir site bulamamıştım bir şans eseri rastladım.. Emeği geçenlere bu amaçla çalışanlara teşekkürlerimi sunarım..İyi çalışmalar..

Diğer çözümlü sorular alttadır.
Analitik Geometri Soruları Doğrunun Analitiği Çözümlü Sorular
Tüm Etiketler