1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    olasılık

    arkadaşlar p.tesi'ye kadar verilen soruları çözmem gerekiyor. olasılık konusunu kaçırmıştım ama aynı permütasyon combinasyon gibi mantık işi. zarlı paralı sorular kolayda özellikle şu sorularda takılıyorum.

    1-Bir üçgen üzerinde A,B,C,D,E,F,G,H,K noktalarından rastgele üç tanesi seçilerek birleştiriliyor. birleştirme sonucunda bir üçgen elde etme olasılığı kaçtır?

    2-bir şirket 300 tanesini A, 200 tanesini B ve 500 tanesini C biriminde olmak üzere günde 1000 telefon üretmektedir. eldeki kayıtlara göre A, B ve C birimlerinde üretilen telefonların sırasıyla %5, %3 ve %7 si bozuk çıkmaktadır. üç birimde üretilen telefonlar bir depoda toplanmaktadır. bu depodan rastgele seçilen bir telefonun sağlam çıktığı biliniyorsa A biriminde üretilmiş olma olasılığı kaçtır?

    3-birinci torbanın içinde 1 mavi, 2 sarı, ikincisinde 2 mavi, 2 sarı bilye vardır. önce madeni bir para atılıyor. eğer yazı gelirse birinci torbadan tura gelirse ikinci torbadan bir bilye çekiliyor. çekilen bilyenin mavi olduğu bilindiğine göre paranın yazı gelmiş olma olasılığı kaçtır?

    4-K kutusunda 4 beyaz 3 kırmızı, L kutusunda 3 beyaz 5 kırmızı bilye var. aynı anda her iki kutudan birer bilye alınıp öteki kutuya (k kutusundan l ye, l kutusundan k ye) atılıyor. bu işlemin sonucu kutulardaki beyaz ve kırmızı bilye sayılarının başlangıçtakiyle aynı olma olasılığı kaçtır?

    5- A torbasında 3 beyaz4 siyah, B torbasında 2 beyaz 5 siyah top vardır. A torbasından bir top çekilip rengine bakılmadan B torbasına atılıyor. Bundan sonra B torbasından rastgele çekilen bir topun beyaz olma olasılığı kaçtır?

  2. #2

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    arkadaşlar yardımcı olurmusunuz?

    bir çift zar atma deneyinde zarlardan birinin çift geldiği biliniyor. gelen sayıların toplamının tek sayı olma olasılığı nedir diye soruyor.
    ben şöyle yaptım.

    çift zar=12 ** a 2 bilindiğine göre 11 olur. (2+1=3) (2+3=5) (2+5=7) böylede üç olasılık çıkıyor ve 3/11 oluyor amma sorunun cevabı 6/11. nerede hata yaptım?

  3. #3

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    değerli hocalarım flood yapıyorum ama şu sorulara bakar mısınız?


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Cevap: 3
    Son mesaj : 01 Nis 2012, 09:53
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları