MatematikTutkusu.com Forumları

trigonometre

ebru pınar 19:35 03 Mar 2011 #1
1
1-cosx
-
secx+1
tan2x
ifadesinin en sadeleşmiş biçimi ?

ebru pınar 19:37 03 Mar 2011 #2
ben cevabı -1 buldum ama emin değilim .

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 19:43 03 Mar 2011 #3
en azından parantezlerle sorunuzu daha anlaşılır yaparsanız çözmeye çalışabiliriz. kabul soru şu an tek bir şekilde anlaşılıyor (zaten her şey tek şekilde anlaşılır) ama ben o anlaşılan şeklinin sorunun gerçek ifadesi olmadığına eminim.

ebru pınar 19:49 03 Mar 2011 #4
1/(1-cosx) - (secx+1)/tan2x

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 20:10 03 Mar 2011 #5
galiba bu soru için seçenekler gerekecek çünkü hiç sadeleşmiş bişeyler bulamadım

bir de belirteyim ki soru böyleyse cevabı -1 değildir

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 21:20 03 Mar 2011 #6
hocam ben coslu sinli bir sonuç buldum tam sayı çıkmıyor heralde

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 21:59 03 Mar 2011 #7
bir sonuç ben de buldum ama böyle bir sorudan beklenebilecek bir cevap olmadığı için yazma gereği duymadım. bulduğum sonuç sorunun kendisinden daha sade değil. belki soruda +- hatası olabilir ya da sin yerine cos falan vardır basım yanlışı falan olmuştur kitapta, belki de biz çözümü göremiyoruz.

Diğer çözümlü sorular alttadır.
.8. sınıf Trigonometri Soruları Çözümleri Trigonometri Soru Çözümleri Trigonometri Soruları ve Çözümleri Trigonometrik Denklemler ve Çözümleri
Tüm Etiketler