SORU 2
SORU 3
Çok teşekkür ediyorum hocam açıklama için de ayrıca teşekkür ederim yani bir üçgen de bir kenaraayit yükseklik aynı zaman da kenar ortay olabiliyorsa o üçgene direk ikiz kenar üçgen diyebilirim değil mi ?
3)
evet ikiz kenar üçgende yükseklik, kenarortay ve açı ortay olmak üzere 3 üde aslında aynı doğru parçasıdır.
yalnız ikiz kenar demek için hem açıortay hem kenarotay hemde yükseklip olup olmadığına bakmana gerek yok, yani üçünün verilmesine gerek yok, 2 tanesi verilirse yeterlidir.
diyelim ki, bir doğru parçasının hem açıortay hemde kenarortay olduğunu gördün;
yapacağın şey bu doğru parçasının aynı zamanda yükseklik olduğunu ve hangi üçgene aitse o üçgenin ikizkenar olduğunu söylemektir.
Hocam benim bildiğim tek benzerlik |AE|/|AC|=|AD|/|DK| ben DK nın 10 olmasını anlamadım
üçüncü soru biraz karışık oldu sanırım; hangi sıraya doğru gittiğimi direk anlmayabilirsin;
önce paralel çektim,
sonra temel benzerlikten AD=DK dedikten sonra BK=8 buldum,
sonra yöndeş açılardan; 36 yı aşağı taşıdım,
aşağıda oluşan ikizkenar üçgenin diğer ikiz açısıda 36 olur.
son olarak iki iç açı olan 36 ile diğer 36 nın toplamı komşu olmayan dış açıya eşitolduğundan x=36+36=72 oldu
Evet şimdi anladım eşit olduğundan oranları 1/2 oluyor diğeri de 10/20 oluyor anladım çok teşekür ediyorum
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!