MatematikTutkusu.com Forumları

üçgende açı

1 2 Son
VRSC 14:16 01 Ağu 2013 #1
1. sorudaki 2x-40, 3. sorudaki 2x-15





svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 14:22 01 Ağu 2013 #2


svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 14:26 01 Ağu 2013 #3
Oradaki açı 2x-18 mi?
Belli değil 2x-18 olarak alınca cevap 66 çıktı siz de diğer açı(herneyse) onun için çözün


svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 14:29 01 Ağu 2013 #4
1.
burada da açıları yerleştireceksiniz ama b açısının içteğetnoktasındaki açıyla arasındaki ilişkiyi kuracaksınız tıpkı 3.sorudaki gibi.
onu da size bırakalım

VRSC 20:00 14 Ağu 2013 #5
geometriyi sayılarla çöünce pek anlamıyorum keske yazsaymısım, benim için önemli olan o sayısal işlemi neden yaptığın zaten. yine de tesekkurler hepsini çözdüm sonradan kendi basıma.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 20:15 14 Ağu 2013 #6
geometriyi sayılarla çöünce pek anlamıyorum keske yazsaymısım, benim için önemli olan o sayısal işlemi neden yaptığın zaten. yine de tesekkurler hepsini çözdüm sonradan kendi basıma.
O halde soruların altına "bunlardaki temel prensip nedir?" diye sorsaydınız
başka bir şehirden beyninizi okuma gibi bir lüksüm yok maalesef.

VRSC 16:00 18 Ağu 2013 #7
O halde soruların altına "bunlardaki temel prensip nedir?" diye sorsaydınız
başka bir şehirden beyninizi okuma gibi bir lüksüm yok maalesef.
keşke yazsaymışım yazmışım orda yani kendi hatamı belirtmiştim.Daha mesajımı doğru okuyamayan birinden beynimi okumasını bekleyemem zaten.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 19:02 18 Ağu 2013 #8
keşke yazsaymışım yazmışım orda yani kendi hatamı belirtmiştim.Daha mesajımı doğru okuyamayan birinden beynimi okumasını bekleyemem zaten.
Hım..
Ne acıdır daha mesajınızı okuyamayan birinden (sizce) sorularınızı çözmesini istemeniz , aynı zamanda bu zamana kadar çoğu sorunuzu çözmüş birine bu lafı etmeniz.
(burdan bir çıkarımda da bulunulabilir sanırım)
Bir daha okuyun ; ben "Keşke yazmasaymışım" lafınıza istinaden mi yazmışım? "İşlem istemiyorum" temel kuralları söyleyin deseydiniz daha iyi olurdu demek istemişim.

VRSC 19:56 26 Ağu 2013 #9
Senden özellikle benim sorumu çözmeni istemedim burada senden başka bir sürü insan var, ha çözmüşsün teşekkür ederim. Bana "başka bir şehirden beyninizi okuma gibi bir lüksüm yok maalesef." diyen birisine (hem de ortada hiçbir durum yokken, her kim olursa olsun bilmem kaç sorumu çözmüş olsun) yine aynı şeyi yazardım. Ayrıca yazı dilinde hangi mesajıma "istinaden" yazdığını nasıl çıkartabilirim? ki insanlar genelde gönderilen son mesaja istinaden yazı yazarlar. Temel kuralları söyleyin deseydiniz daha iyi olurdu demek istemişsin sadece (!) de bu kadar kaba bir şekilde söylemen gerekmezdi asıl olay bu zaten bilmem farkında mısın? Bu da bu forumda son mesajımdır.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 20:18 26 Ağu 2013 #10
[QUOTE=VRSC;127301]Senden özellikle benim sorumu çözmeni istemedim burada senden başka bir sürü insan var/QUOTE]

Diğer insanların nasıl tepki gösterecekleri beni ilgilendirmez , diğer insanlar "şöyle,böyle" cevap verecek diye ben de aynı hareketi yapacağım diye bir şart yok.

forumda son mesajımdır.
Lütfen anlatıp anlatıp da "duygusal yüklü" cevaplarla karşılık vermeyin bana zira duygusal birisi değilimdir.(çok uçuk konular olmadığı sürece) bu sizin kararınızdır bundan sorumlu olan ben olmadığım için sorun yok.
Başarılar dilerim.

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm