1.
burada da açıları yerleştireceksiniz ama b açısının içteğetnoktasındaki açıyla arasındaki ilişkiyi kuracaksınız tıpkı 3.sorudaki gibi.
onu da size bırakalım
geometriyi sayılarla çöünce pek anlamıyorum keske yazsaymısım, benim için önemli olan o sayısal işlemi neden yaptığın zaten. yine de tesekkurler hepsini çözdüm sonradan kendi basıma.
geometriyi sayılarla çöünce pek anlamıyorum keske yazsaymısım, benim için önemli olan o sayısal işlemi neden yaptığın zaten. yine de tesekkurler hepsini çözdüm sonradan kendi basıma.
O halde soruların altına "bunlardaki temel prensip nedir?" diye sorsaydınız
başka bir şehirden beyninizi okuma gibi bir lüksüm yok maalesef.
keşke yazsaymışım yazmışım orda yani kendi hatamı belirtmiştim.Daha mesajımı doğru okuyamayan birinden beynimi okumasını bekleyemem zaten.
Hım.. Ne acıdır daha mesajınızı okuyamayan birinden (sizce) sorularınızı çözmesini istemeniz , aynı zamanda bu zamana kadar çoğu sorunuzu çözmüş birine bu lafı etmeniz. (burdan bir çıkarımda da bulunulabilir sanırım)
Bir daha okuyun ; ben "Keşke yazmasaymışım" lafınıza istinaden mi yazmışım? "İşlem istemiyorum" temel kuralları söyleyin deseydiniz daha iyi olurdu demek istemişim.
Senden özellikle benim sorumu çözmeni istemedim burada senden başka bir sürü insan var, ha çözmüşsün teşekkür ederim. Bana "başka bir şehirden beyninizi okuma gibi bir lüksüm yok maalesef." diyen birisine (hem de ortada hiçbir durum yokken, her kim olursa olsun bilmem kaç sorumu çözmüş olsun) yine aynı şeyi yazardım. Ayrıca yazı dilinde hangi mesajıma "istinaden" yazdığını nasıl çıkartabilirim? ki insanlar genelde gönderilen son mesaja istinaden yazı yazarlar. Temel kuralları söyleyin deseydiniz daha iyi olurdu demek istemişsin sadece (!) de bu kadar kaba bir şekilde söylemen gerekmezdi asıl olay bu zaten bilmem farkında mısın? Bu da bu forumda son mesajımdır.
[QUOTE=VRSC;127301]Senden özellikle benim sorumu çözmeni istemedim burada senden başka bir sürü insan var/QUOTE]
Diğer insanların nasıl tepki gösterecekleri beni ilgilendirmez , diğer insanlar "şöyle,böyle" cevap verecek diye ben de aynı hareketi yapacağım diye bir şart yok.
Lütfen anlatıp anlatıp da "duygusal yüklü" cevaplarla karşılık vermeyin bana zira duygusal birisi değilimdir.(çok uçuk konular olmadığı sürece) bu sizin kararınızdır bundan sorumlu olan ben olmadığım için sorun yok.
Başarılar dilerim.