MatematikTutkusu.com Forumları

Bir Üçgen Sorusu

Mat. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Mat. 20:31 15 Ara 2012 #1

Çözümü çizmenize gerek yok. Yorulmayın. Çözüm yolunu kısaca anlatsanız yeterli.
İsterseniz de çizin.

sinavkizi 20:43 15 Ara 2012 #2
cevabı gerçekten öğrenmek isteyip istemediğini anlamakta güçlük çekiyorum Rıdvan bazen

Mat. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Mat. 20:49 15 Ara 2012 #3
Tabi ki de öğrenmek istiyorum cevabı. Sadece çözenlere kolaylık olması açısından söyledim. Ben de soru çözüyorum. Paintte dikme indir, renk değiştir, açı yaz vs. uzun sürüyor haliyle. Onun için söyledim.
Yoksa, başka nasıl bir amacım olabilir?

sinavkizi 20:54 15 Ara 2012 #4
Bazen çözümünü bidiğin sorular ekliyorsun ya, paylaşım amaçlı sırf. Onlarda evvela çözümünü istediğin soru zannedip ilgileneyim diyordum ki paylaşım sorusu olduğunu görüyordum. Alışa alışa asıl sorularını da öyle zannetmeye başladım, ondan.

cevabını kaç vermişler bu sorunun?

Mat. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Mat. 20:59 15 Ara 2012 #5
Bazen çözümünü bidiğin sorular ekliyorsun ya, paylaşım amaçlı sırf. Onlarda evvela çözümünü istediğin soru zannedip ilgileneyim diyordum ki paylaşım sorusu olduğunu görüyordum. Alışa alışa asıl sorularını da öyle zannetmeye başladım, ondan.

cevabını kaç vermişler bu sorunun?
Hım ben her zamanki gibi yanlış anlamışım. Sorunun cevabı da 20 imiş. (Ben kitabın yalancısıyım )

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 21:16 15 Ara 2012 #6
şekil çizmeden çözmek serbest galiba ama şekilsiz anlatması şekil çizmesinden daha zor sanki

sinavkizi 21:40 15 Ara 2012 #7
AFE üçgenini y eksenine göre simetrik olacak şekilde sola katladığımda ortada bir deltoid oluşuyordu ve a=40 buluyordum. Sorun şu ki kenar eşitliğini kullanma şansım olmuyordu. Hatam nerede acaba

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm