1)Kenar uzunlukları 12 birim,√23 birim ve 9 birim olan üçgenin ağırlık merkezine en yakın köşesinin ağırlık merkezine uzaklığı kaç birimdir?[8/3]
1)Kenar uzunlukları 12 birim,√23 birim ve 9 birim olan üçgenin ağırlık merkezine en yakın köşesinin ağırlık merkezine uzaklığı kaç birimdir?[8/3]
C.1
Daha sonra aynı işlemi A(ATE) ve A(YEC) için uygularsak; sırasıyla m,k ve l'yi buluruz.
Zaten; köşelerin ağırlık merkezine olan uzaklıkları 4m,4k ve 4l olduğundan cevaba ulaşırız.
Unutmadan söyleyeyim, kullandığımız alan formülü "heron yöntemi" olarak geçiyor, araştırabilirsiniz.
Özeleşitri yaparsam, çözüm bence de güzel, ama uğraştırıcı (işlemlerde köklü sayılarda hep eşlenik çıkıyor, orası güzel; ama sayılar abartılı.)
kenarortay formülüne göre
2V²=a²+b²-c²/2 kenarortayın kısa olması için burda a ve b sayılarını küçük c sayısını büyük almamız gerekir. bu yüzden en kısa kenarortay C köşesine ait kenarortaydır.
Teşekkürler keşke bu kadar zahmete girmeseydin zamanın çaldığım için kusura bakma Bence daha kısa yolu vardır normal konu tarama testi sorusu bu kadar uğraştırıcı olduğunu bilseydim sormazdım
5)60 ile A doğal sayısının OKEK ve OBEB çarpımı 2880 dir A sayısının rakamları toplamı kaçtır?[12]
2. soruda HC ye a dersek AH öklidden 2√a olur. Alan [(a+4).2√a]/2 = (a+4)√a
AC AB den büyük ise HC de AH dan büyüktür.(AC AB den büyük ise B açısı C açısından büyüktür. açılara değer vererek görebilirsin.)
Dolayısıyla a>2√a burdan a>4 gelir ah ın tam sayı olması için a minimum 9 olur. alan da 39 gelir.
doğru hata yok HC AH dan büyük
BH ve HC yi kıyaslamadan yaptım ama bunu kıyasalasak daha iyiymiş evet dediğin de doğru hc bh dan büyüktür yani a 4 ten büyük
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!