Değiştiriyorum, 3 terimlilerin karesi formül olarak veriliyor olması lazım. 3 ve daha yukarısı verilmiyor.
Yazdırılabilir görünüm
Değiştiriyorum, 3 terimlilerin karesi formül olarak veriliyor olması lazım. 3 ve daha yukarısı verilmiyor.
Ben lisede derse girmeyeli bayağı oldu. Müfredatta değişiklilerl yapıyorlar sürekli. Bazı konuları çıkarabiliyorlar. Diğer ülkelerin eğitim müfredatlarından etkilenerek.
valla ben lisede hiç binom konusunu görmedim
hocam bunun müfredatı olmaz ki 2 terimlinin binomu veya 3 terimlinin binomu diye bişey olmaz.
bu şunun gibi oluyo "içeri gir ama gövden dışarda kalsın". bunlar aynı şeyler ki birisini çıkarıp diğerini nasıl müfredatta bırakabilirler?
müfredat denilen şey nedir?ya da müfredat kırmızı çizgi midir ayrıca? mesela 5 basamaklı 2 sayı alt alta yazılıp toplayın sonuç nedir? diye bir soru çıksa bu müfredatta yoktur mu dieceğiz? (sanırım aynı mantıkla o soru müfredatta yok)
ya da ne bileyim kuruyemişçiden leblebi alınan sorular müfredatta kalırken antep fıstığı alınan problem soruları yeni bir kararla müfredattan çıkarılsa ne düşünürdük :)
4. sınıflara olasılık konusu anlatılıyor. Burada olasılıkla ilgili çözülen sorulardan kaç tanesini 4. sınıftaki bir öğrenciye anlatılabilir sizce?