1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    Hız problemleri

    A kentinden saatte 50 km hızla,B kentinden saatte 70 km hızla iki araç aynı anda,birbirlerin doğru hareket ediyorlar.AB arası uzaklık 400 km ise kaç saat sonra aralarındaki uzaklık ikinci kez 80 km olur?
    A)2 B)3 C)4 D)5 E)6 [şimdiden teşekkür ederim]

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    aralarındaki uzaklık karşılaşmalarına 80km kala ilk kez 80km olur ardından karşılaşırlar ve ters yönlere doğru toplamda 80km gittiklerinde de ikince kez 80km olur. bahsedilen ana kadar 400+80=480km toplam yol gitmiş olurlar ve toplam hızları 50+70=120km/s olur
    öyleyse 480/120=4saat sonra istenen gerçekleşir

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    çok teşekkür ederim )


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları