İlk başta ben Hayır Kesişmez demiştim. Ama internetten biraz araştırdım. Ve bu ilginç cevabı buldum.
-Parelel iki doğru sonsuzda kesişiyormuş.. insan neden diye soruyor. Biraz araştırdım bir kaç cevap buldum.
-Parelel demir yollarınn uzadıkça birbirine yaklaştığını gördüğümüzden sonsuzda kesişirlermiş.
-Öklid geometrisine göre paralel iki doğru sonlu uzaklıkta kesişmez, kesişmesi ancak sonsuzda gerçekleşebilir. cümlesi de Evet cevabını destekler nitelikte.
-Dümdüz bir ova üzerine inşaa edilmiş iki kara yolu olduğunu düşünün! Bu kara yolları bir birine paralel bir şekilde yapılmış olsun, ve kendinizi iki yolun arasında ve x bir noktada hayal edin! Şimdi ne görüyorsunuz? bu iki yol ufukta bir araya geliyorlar doğru mu? Bu durumda paralel iki yol (doğru) sonsuzda kesişmiş oldu!
Okulda paralel doğruların kesişmediği öğretildi. Siz ne düşünüyorsunuz Böyle bir şey mümkün müdür ?
dünyamız hemizin bildiği gib kutuplardan biraz basık olamk üzere küre benzeri bi şekle sahiptir. bu yüzden Sayın Gereksizyorumcu'ya katılıyorum. dümdüz ova dmir yolu hattı ve yol örnekleri uygun değildir. ayrıca sonsuz bi yer değilki sonsuz devamlı olarak ilerleyen bi kavramdır. sanki " A(0,3) noktasında birleşir. " gibi bi mana tanımaz. sonsuz kavramı her zaman artacağına göre hiçbir zaman paralel iki doğru keşişmez. ayrıca Sayın ADmin Hocamızın dediği gibi belitler tartışılmaya açık olmayıp; kesin kabul edilir.
verdiğiniz örnek bir resimci tarafından eleştiriliyor şuan.perspektife göre göz yanlızca yanılsama içine düşer.gözün görebileceği alan kısıtlıdır.örneğin denize baktığınızda deniz seviyesi her zman göz hizasında görünür.aslen öyle değildir.aslen denizden boyunuz kadar yüksektesinizdir.fakat mesafe çok uzun olduğu için gözünüzün seviyesinde görünür yanılsama içine düşeriz.demiryolu arasındaki boşluk da buna benzer.sonsuzluk da sonu olmayan bir sıfat olduğundan kesişmediği kanaatindeyim.
İlk olarak bu doğrular Öklid Geometrisinde sonsuzda kesişir. Ama (yanılmıyorsam) hiperbolik geometride kesişme imkanları var. Buda yüzeyin negatif eğriliğinden kaynaklanır. Bu eğrilik değerini Gauss Eğriliği (yinemi Gauss!) ile elde ederiz. Hiperbolik geometrideki doğrular nedir diyorsanız aşağıda resimle açıklamaya çalıştım.
Ek Bilgi: Hiperbolikteki doğruların oluşturduğu üçgenin iç açıları toplamı 180dereceden küçüktür.