MatematikTutkusu.com Forumları

matematik zayıflığı

different 03:17 11 May 2011 #1
Merhaba, lise son öğrencisiyim ve meslek lisesine gidiyorum, genel olarak sayısal dersleri (kimya hariç) anlamıyordum, bunun böyle gitmeyeceğini, en temelden başlamak gerektiğini düşünmeye başladım. öyle çok araştırma yapmadım ama neler önerebilirsiniz, ne yapsam daha iyi sonuç alırım öğrenmem gerekiyor, benden çok daha tecrübelisiniz matematik konusunda, yol haritası tarzında bi konu mevcut mu forumda matematiğe yeni başlayanlar için?

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 03:22 11 May 2011 #2
Nerede kullanmak için?

different 04:24 11 May 2011 #3
Nerede kullanmak için?
nasıl yani?

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 13:01 11 May 2011 #4
canım son sınıfsın, okulun bitiyor. YGS bitti, LYS ye 1 ay var. Şimdiden sonra niye Matematik öğrenmek istedin, onu anlamadım. Seneye YGS için mi?

different 16:22 11 May 2011 #5
yazın sonunda dershaneye başlayacağım, bu birkaç aylık zamanı boş geçirmemek istiyorum. en vasat olduğum derste, matematikte biraz geliştirmek istiyorum kendimi, bu yılki LYS'ye girmeyeceğim zaten, 1 yıl daha deneme kararı aldım, okul-staj gibi zamanımı alacak herhangi birşey kalmıyor, gelecek yıl kesinlikle bir üniversiteye gitmek istiyorum. 1 yıl boyunca sistemli ve düzenli çalışacağım, acele etme nedenim matematikte vasat durumda olmam.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 16:45 11 May 2011 #6
Şimdi oldu. Garip gelebilir ama benim bu konudaki önerim ve savunduğum tez şudur. Al eline bir SBS deneme sınavı. başla çözmeye.
Ben derim ki, SBS sınavında full çıramayan, YGS ile boşuna uğraşmasın.

different 22:53 11 May 2011 #7
peki bunun için 4 ve 5. sınıf konularına da göz atmalı mı? yoksa 6-7-8'i elden geçirsek yeterli olur mu?

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 23:20 11 May 2011 #8
6-7-8 yeter. Lise konularına başlamadan önce temelini sağlamlaştırman için bu gerekli. Temelin sağlam olusa, Lise konularını öğrenirken zorlanmazsın. Hem beyin cimnastiği olur. Ayrıca işlem kuvvetinde gelişir.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm