1. #1

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Seçmeli Matematik

    Arkadaşlar, bu forumda epey konu tartıştık, ama hem öğrencileri, hem de öğretmenleri yakından igilendiren son bombayı, gerçi geçen yıl çıktı ama, tartışmadık. Bilenler biliyordur, bilmeyenlere de ben söyleyeyim. Liselerde Matematik dersi zorunlu derslerin arasından çıkarıldı. Seçmeli ders olarak okutuluyor. Yani bir okulda MAtematik dersinin verilmesi, öğrencinin ve idarenin eline bırakılmış durumda. MEB, bunun yeni ÖSS sistemine uygun olması açısından yapıldığını söylüyor. Yani, bir öğrenci, LYS de, sayısal seçmeyecekse, Matematik görmesine gerek yok diyor. Bir taraftan hak vermeme rağmen, bunun ileride nasıl bir sonuç doğuracağını kestiremediğimden çekincelerim var.
    Sizin görüşünüz nedir bu konuda?

  2. #2

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    Aslında matematiği sevemeyen öğrenciler için kötü olmuş çünkü matematiği yapamıyorum diye tercih etmeyecekler ve bu güzel dersten,hayatın bütünü olan dersten mahrum kalacaklar. Matematik temel ders olmalıdır
    Ama haftalık 4 saat matematik yerine eğer 6 saat matematik seçme imkanımız varsa mükemmel bir uygulama olur

  3. #3

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    bu mealde şeyleri forumda kaç kez yazdım bilmiyorum, heralde 5-6 oldu.

    bence seçmeli lması komik çünkü matematik en nihayetinde bir genel kültürdür. lise mezunu olup atıyorum Danimarka'nın yerini haritada bulamayan adamla limit nedir? (bir şeyin limitini hesaplayabilsin demiyorum) , sinüs nedir? gibi temel kavramları bilmeyen birinin benim açımdan farkı yok. öte yandan sözel bir bölümde okumayı isteyen birisine y=x² nin türevini almayı öğretmenin mantıksız olduğunu düşünüyorum hatta türev ağır çok dah matematiksel işlemleri öğretmnin bile mantıksız olduğunu düşünüyorum. işin kabasını görsünler yeter ama her yerde karşımıza çıktığı gibi sadece siyahlar ve beyazlar var , griler , koyu siyahlar yok. dersi hafifletmek yok varsa fix menü ve herkese aynı yiyosanız ders bu. yiyenler seçsin yemeyecekler de masaya oturmasın.
    halbuki herkesi masaya oturtun ama herkese yemesi gerektiği kadar matematik verin. kafasına elektronik mühendisliğini koymuş bir öğrenci üniversiteye integrali yutmuş olarak gitsin , kafasına avukatlığı koymuş bir öğrenci de yukarıda dediğim gibi tanımları , neyin ne anlama geldiğini, integralin bir toplam olduğunu öğrensin.

  4. #4

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer
    " Ben öğrenim döneminde matematik konusuna çok önem vermişimdir ve bundan hayatımın çeşitli aşamalarında başarı elde etmek için faydalanmış olduğumu söyleyebilirim. Onun için herkes matematik bilgisinin çok gerekli olduğuna inanmalıdır." Mustafa Kemal ATATÜRK


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Matematik Animasyon Filmi: Matematik Hikayeleri
    Serkan A. bu konuyu Matematik Arşivi forumunda açtı
    Cevap: 5
    Son mesaj : 20 Eki 2013, 01:48
  2. 5. sınıf Matematik Kitabı ve 5. sınıf Matematik Çalışma Kitabı
    matci bu konuyu İlköğretim Dersleri Dökümanları forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 08 Şub 2012, 04:05
  3. 4. sınıf Matematik Kitabı ve 4. sınıf Matematik Çalışma Kitabı
    matci bu konuyu İlköğretim Dersleri Dökümanları forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 08 Şub 2012, 04:02
  4. Cevap: 3
    Son mesaj : 24 Haz 2011, 13:20
  5. Matematik Dergisi, Matematik Panosu için poster ve resimler
    Serkan A. bu konuyu Geometri Materyalleri forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 11 May 2011, 02:39
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları