msuntar 23:03 03 Mar 2011 #1
Merhaba sayın arkadaşlar
Ben 28 yaşında ve matematiği tamamı ile unutmuş matematiğin m sini bilmeyen biri olarak matematiği öğrenmek istiyorum ama özel ders alarak değil çünkü özel ders alacak ne maddi nede manavi bütçem var ben nasıl öğrene bilirim. bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Mehmet
Serkan A. 23:29 03 Mar 2011 #2
Kendinizi bir ilkokul yada orta okul öğrencisi ile karşılaştırdığınızda onların yapabildiği kadar matematik yapamıyorsanız işiniz uzun demektir. Zor demiyorum, uzun diyorum. Kendinizin matematğin hangi sınıfında olduğunuzu anladıktan sonra o sınıftan çalışmaya başlayacaksınız. Bunun başka bir yolu yok. Ancak önünüzdeki yılları düşünerek işten kaçmayın. Okullarda dersler bir topluluğa anlatıldığı için süre uzamaktadır. Siz kendiniz bir öğretmen yardımıyla bu işi okula oranla 3te bir sürede tamamlayabilirsiniz. Ama öğretmen yada en azından bir liseyi bitirmiş öğrenci desteği şart.
gereksizyorumcu 23:38 03 Mar 2011 #3
bence öncelikle neden? sorusu cevaplanmalı.
mesela amaç
-ilerde girilecek bir sınavda belli seviyede matematik yapabilmek mi?
-zor denebilecek soruları çözebilmek ve daha üst düzey matematik bilgisi edinmek mi?
-gündelik hayatta herkesin bilmesi gereken kadar matematik bilmek mi?
...
bundan sonrasında amaca yönelik bir programla tıpkı bir öğrencinin ÖSS ye hazırlanışı gibi konu ardından örnek soru ve deneme sınavı mantııyla hazırlanılması gerekir.
tabi bu iş için hocamızın dediği gibi bence de en azından bazı kavramlara yabancı olmayan birisinin desteği de şart.
msuntar 23:38 03 Mar 2011 #4
Hocam verdiğiniz cevap için teşekkür ederim
ben ders cd lerini düşünmüştüm ola bilirmi matematik ders cd lerinden alsam konu anlatımlı olanlarda işeme ne derecede yararlı olur
Serkan A. 23:58 03 Mar 2011 #5
Matematğin m sini bilmediğinizi söylediğiniz için ben birisinin desteği şart dedim. Bu cdleri alırken seviyenize göre almaya dikkat etmelisiniz. Seviyeniz çok düşük ise (ortaokul matematğinde ise) gidip lise matematik cdleri izlemeniz sizi matematikten soğutacaktır. Anlamıyorum beceremiyorum diyeceksiniz sonra. Burada önemli olan seviyenizi belirlemek. Siz 6. sınıf matematik seviyesinde iseniz lise cdleri alıp çalışmaya başlamanız matematiği içinden çıkılmaz bir hale getirir.
İşe başlamadan bir öğretmenden seviyenizi belirletmeniz gerekli mutlaka. Orta okul ile lise matematiği arasında çok fark var. Bunu mutlaka yaptırın. Eğer lise matematiği seviyesindeyseniz. O matematik cdlerinden alabilirsiniz. Ama kafanıza takılacak soruları soracağınız birileri olmalı. Bu soru sorma işini biz şu an iyi bir şekilde yapıyoruz. 4 ayda 4000 e yakın matematik sorusu çözdük; öğrencilerin sordukları.
Ben size bu anlattıklarımla aslında matematik nasıl öğrenilire değil, nereden başlanmalıdır sorusuna cevap verdim.