Ben bugün bir kedi buldum başının hizasına doğru yara var resimdeki gibi .
Mikrop kapmasın diye yardım etmek istedim ve eve aldım . Ancak sürekli yarasını kaşıyor ve yarası daha çok kanamaya başlıyor sonra da acıdan duramayıp ağlıyor.Ne yapacağımı bilemiyorum kağıt havlularla mendillerle sarıyorum ama sürekli çıkartıyor.
Burası geniş bir kitle belki daha önce hayvanlar ile ilgili böyle bir tecrübesi olanınız vardır patisinin o yaralı bölgeye ulaşmaması için ne yapabilirim?
Lütfen tavsiyelerinizi esirgemeyin.
O yara herhangi birisini aşar,en kısa zamanda veterinere götür.Ayrıca yaraya dokunmaması için gerekirse patilerini bir bezle bağla,kaşımaya devam ederse daha beter olacak çünkü.Ağlasa da mızlasa da patilerini açma,ama önüne herhangi bir iplik atınca yarasını unutuyorsa,oynatarak da uyuyana kadar idare edebilirsin.
O yara herhangi birisini aşar,en kısa zamanda veterinere götür.Ayrıca yaraya dokunmaması için gerekirse patilerini bir bezle bağla,kaşımaya devam ederse daha beter olacak çünkü.Ağlasa da mızlasa da patilerini açma,ama önüne herhangi bir iplik atınca yarasını unutuyorsa,oynatarak da uyuyana kadar idare edebilirsin.
Hiç denemedim oyunla unutup unutmayacağını ama denerim bende düşündüm ama neyle bağlayacağım hayvan ne yapıp edip açıyor üstelik kollarını çok daha zor gibi iple bağlasam bu sefer canı acıyacak kucağıma aldım her an kaşıma ihtimali karşısında tetikteyim okula gidince yarın ne yapacağım bilemyiorum
Hiç denemedim oyunla unutup unutmayacağını ama denerim bende düşündüm ama neyle bağlayacağım hayvan ne yapıp edip açıyor üstelik kollarını çok daha zor gibi iple bağlasam bu sefer canı acıyacak kucağıma aldım her an kaşıma ihtimali karşısında tetikteyim okula gidince yarın ne yapacağım bilemyiorum
İple bağlamak çok yanlış olur.Kalın bir bez parçası,giyilmeyen eski bir kıyafetten yırtılmış bir şey de olur.Düz şekilde değil,çapraz şekilde patilerini dolayıp ardından bağlayacaksın.Eğer sürekli kaşımıyorsa sorun yok,zaten kendisi de dokunmayınca daha az acı duyduğunu farkedecektir.Bir de yarayı sakın sarmayın bezle falan,eğer sarmayı düşünüyorsanız fazla bastırmayacak şekilde bir a4 kağıdı oraya koyun.Kağıt kana yapışmaz,üstünü örterek de kaşımasını engelleyebilirsin.Bir de naylon poşete buz koyup dokundur,rahatsız olmuyorsa tut,rahatsız oluyorsa kendi haline bırakmak en iyisi.
Benim kedide de benzer bir durum olmuştu Terramycin hayvan kremi + distile su kullandıktan sonra yarayı gazlı bezle kapatmıştım. Ancak yine de veterinere götürün yarası kötü bunun