Arkadaşlar sınavınız nasıl geçti? umarım güzel bir sınav hazırlanmıştır...
Yazdırılabilir görünüm
Arkadaşlar sınavınız nasıl geçti? umarım güzel bir sınav hazırlanmıştır...
soruların %20'si açıklanacakmış bakalım nasıldı...
15 mat , 15 türkçe yaptım berbat geçti
Geçmiş olsun arkadaşlar.
hepinize geçmiş olsun arkadaşlar. sınavının kötü geçtiğini düşünen arkadaşlar sakın canınızı sıkmayın lys sınavına iyi hazırlanın.
Değerlendirme;
Türkçe paragraflar normaldi,dil bilgisi çok kasmamışlardı
Sosyal:Tarih zorlamıştı coğrafya orta seviyeydi felsefeye yetişemedim din basitti
Matematik:Problem sorularında yorumdan çok işlem kalabalığı vardı süreyi en çok yiyen bölüm bura oldu,geometri sorularında 2 seçici soru vardı döüşümlerle geometri ünitesi ağırlıklı olmuş
Fen:Orta dereceliydi fizikte 2 tane seçici soru vardı kimya da 2-3 seçici sru vardı biyoloji genel anlamıyla kolaydı
Problemlerde çok işlem kalabalığı varsa kesin hepsi muhakeme gücüyle kalem oynatmadan çözülebilecek sorulardır...
soruların %20'si yayımlanacak dedi.Bakalım bekliyoruz.
ne zaman yayınlanır sorular?
Arkadaşlar 32 soru 14:30'da TRT OKUL ve TRT HABER'de yayınlanacakmış.
hani yok?
bilmem ben baska forumdan öyle gördüm yazdım ben de başkasının yalancısıyım:)
trt başbakanın mitinglerini gösteriyor,artık isminin değişme vakti geldi sanırım.
neyse.
Aynen katılıyorum beni fizikte ve kimyada seçtiler. (elediler diyeyim daha açık olsun ehehe :D) Matematikte bir soruyu 6 kere falan çözdüm bulamadım. Hayırlısı arkadaşlarkorkmazserkan'den alıntı:Değerlendirme;
Türkçe paragraflar normaldi,dil bilgisi çok kasmamışlardı
Sosyal:Tarih zorlamıştı coğrafya orta seviyeydi felsefeye yetişemedim din basitti
Matematik:Problem sorularında yorumdan çok işlem kalabalığı vardı süreyi en çok yiyen bölüm bura oldu,geometri sorularında 2 seçici soru vardı döüşümlerle geometri ünitesi ağırlıklı olmuş
Fen:Orta dereceliydi fizikte 2 tane seçici soru vardı kimya da 2-3 seçici sru vardı biyoloji genel anlamıyla kolaydı
Kalemi elimizden bırakamadık savaş :Dsvsmumcu26'den alıntı:Problemlerde çok işlem kalabalığı varsa kesin hepsi muhakeme gücüyle kalem oynatmadan çözülebilecek sorulardır...
soruların %20'si yayımlanacak dedi.Bakalım bekliyoruz.
sınav stresiyle haklısın... :)gökberk'den alıntı:Kalemi elimizden bırakamadık savaş :D
senin nasıldı bu arada?
Cografyayi goremedim bile iyi mi ;)
sosyal bilgi ağırlıklı sorulmuş diyorlar.duygu95'den alıntı:Cografyayi goremedim bile iyi mi ;)
Bırak öyle olsun...matsever63'den alıntı:sosyal bilgi ağırlıklı sorulmuş diyorlar.
sosyalin yorumu çok sert olur bilhassa Tarihte.
ben ösym nin soruları açıklamama uygulamasını beğenmedim açıkçası. sonuçta ben de girdim aynı sınava ve tartışmalı sorular vardı. hatalı soru var mıydı? sorular ne kadar seçiciydi veya ne kadar temizdi nerden bilicez? benim hiç içime sinmedi bu karar...
2014 ygs ösym resmi sistesinde açıklanmış 32 soru.
Gördüm.
Tarih tam istediğim gibi olmuş.Bilen ile bilmeyen ayırt edilecek.
Ösym çalışanlarını tebrik ediyorum.İşi biliyorlar ustalar. :)
Ebob=Ekok sorusunu yapamadım Duygu :D Salondan çıkar çıkmaz yaptım, ona üzülüyorum :Dduygu95'den alıntı:Cografyayi goremedim bile iyi mi ;)
Coğrafya bence geçen seneye nazaran daha kolaydı felsefeyi göremedim bile
Tüm bunlar gösteriyor ki Ösym Gençlere "Okuyun." diyor. sözellerin bu kadar uzun olması ve öğrencinin yavaş olması ancak okumanın pratiğini bilmediğinden ve kitap okumadığından kaynaklıdır.
Sözeller uzun değildi Türkçe eğer uzun ve meşakkatli olsaydı yetiştiremezdim
Süre yiyen sözel değildi, matematikti.svsmumcu26'den alıntı:Tüm bunlar gösteriyor ki Ösym Gençlere "Okuyun." diyor. sözellerin bu kadar uzun olması ve öğrencinin yavaş olması ancak okumanın pratiğini bilmediğinden ve kitap okumadığından kaynaklıdır.
Matematikten sonra umudumu yitirmiş biçimdeydim Türkçe de uzun olsaydı kesinlikle mahvolmuştum.Keşke sorularla inatlaşacağıma boş bıraksaydım yapamadıklarımı
Matematikte süreyi yiyen uzun sorular ve işlem soruları değil midir?gökberk'den alıntı:Süre yiyen sözel değildi, matematikti.
Uzun soruları da çok hızlı okumak ve anlamak yegane olarak kitap okumaktan geçer.
Ygs bunu her defasında gösteriyor zira.
32 de 6 yanlış geldi benim
mattan mı?MKE'den alıntı:32 de 6 yanlış geldi benim
gençler matematikteki 18. soruyu yapan varmı ben sürekli 9 buldum sonrada boş bırakmak zorunda kaldım
Hayır hocam yayınlanan 32 sorudan 6 yanlışım var. 3'ü sosyaldi sanırım.korkmazserkan'den alıntı:mattan mı?
Bu sene ygs yi cidden abarttılar.
Vallahi anlamadım ya :) Birisi abarttı diyor diğeri geçen seneye göre çok çok kolaydı diyor.iijessy'den alıntı:Bu sene ygs yi cidden abarttılar.
18.soru neydi tam hatırlayamadım
Savaş ben sana şöyle anlatayım Matematik geçen seneye göre çok zordu.Fen Bilimleri geçen seneye göre daha ölçücü sorulardı Türkçe geçen seneye göre kolaydı
a+f(a)≤6 filan gibi bişeydikorkmazserkan'den alıntı:18.soru neydi tam hatırlayamadım
ösym nin sitesinde yayımlandı bazı sorular ordan bakabilrisniniz
Bu da farklı bir yorum olarak bulunmuş oldu.Teşekkürler serkan.korkmazserkan'den alıntı:Savaş ben sana şöyle anlatayım Matematik geçen seneye göre çok zordu.Fen Bilimleri geçen seneye göre daha ölçücü sorulardı Türkçe geçen seneye göre kolaydı
Yazdıklarımda ciddiyim.iijessy'den alıntı:Bu sene ygs yi cidden abarttılar.
Sınavı çok hızlı çözdüm, çoğu soru beni işaretle diyordu. Ben de işaretledim. 30 dakika kala sınavı bitirdim. (Aslında 30'dan fazla ama inandırıcılığımı *****ak istiyorum) Boşlarımla uğraştım aklımca. Aynı soruyu defalarca çözdüm sonuca ulaşamadım, soruyu çözdüm cevabı işaretlemedim vs. derken sürem bitti. Yani 30 dk'yı verimli kullanamadım. (Bence 30 dk bana fazla geldi, o yüzden yayıldım diye tahmin ediyorum) Şimdiye kadar aldığım sonuçlar çok iyi değildi 120 civarı geliyordu tüm denemelerim. Yani karşılaştırma yapacak olursak pek başarılı sayılmam. Bu sınav da 125-130 arası gelir diye tahmin ediyorum. Eğer 30 dk'yı iyi geçirebilseydim 135'in altına düşmezdim diye düşünüyorum. Yani sınav benim gibi birisi için bile çok zor değildi. 125-130 civarında beklememin sebebi hızlı çözmemden kaynaklı. Yani dikkatsizlikten kaçırdığım fazla olur.