1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    10. sınıf

    Matematik kitabı

    Herkese merhabalar. Hiç zamanınızı almadan konuya gireyim. Benim düşünceme göre okuldaki matematik öğretimi çok kötü. Herkesin yakındığı gibi çoğu şey ezberletiliyor, yani bana göre matematiği gerçekten öğretmiyorlar. Ben kendim merak edip araştırana kadar, 2 negatif sayının çarpımının neden artı ettiğini bile bilmiyordum. Veya pisagor teoremi nereden çıkmış, ve bir sürü "ezberletilmiş" formül. Ben matematiği sevdiğim için öğrenmek istiyorum, üniversite sınavında çıkacağı için değil. Belki hobi gibi düşünebiliriz. Yani öğrendiğim her şeyin neden öyle olduğunu bilerek ilerlemeliyim.

    Bazı ingilizce kaynaklar buldum, orada konunun mantığını k*****arak çok güzel bir şekilde anlatıyorlar. Formül ezberletmiyorlar, eğer soru çözerken işimizi kolaylaştırmak için kullanacağımız bir formül varsa onun nereden çıktığını anlatarak gösteriyorlar. Bana bunun gibi anlatan bir kaynak lazım. İngilizcem iyidir, 6. seviye kitapları okuyabiliyorum ama işin içine matematik terimleri girdiğinde o kadar kolay olmuyor. Üstede söylediğim gibi anlıyorum ama matematiksel terimleri bilmediğim için her satırda sözlüğe bakmam gerekiyor.
    Şuan trigonametri öğrenmek istiyorum. Nasıl bir kitap istediğimi anlamışsınızdır, böyle bir kitap varsa önerilerinizi bekliyorum.
    Mathematics, rightly viewed, possesses not only truth, but supreme beauty — a beauty cold and austere, without the gorgeous trappings of painting or music. —Bertrand Russell

  2. #2

    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    İlk öncelikle Merhabalar,


    Evet,bu sorun bende de vardı.Hatta bu nedendir ki 9.Sınıfa kadar matematiğim asla iyi olmadı.(Notlarım iyi olabilir ama "iyi" olmadı. )Daha sonra bu siteye geldim,çok çok iyi matematikçilerle tanıştım.Ve olimpiyatlarla biraz olsun ilgilenmeye çalıştım.

    Burada tavsiyem olimpiyatlarla mutlaka ilgilenmeniz yönündedir zira olimpik sorular sizin ufkunuzu genişletecek "Neden ve Niçin?" sorularıyla kapasitenizi genişleteceksiniz.

    İlk başlar çözememeniz gayet normal,sakın canınızı sıkmayın zamanla alışacaksınız.
    Hani bir söz vardı ; "“Matematikte bir şeyleri asla anlamazsın, sadece onlara alışırsın.” diye işte zamanla çözümlere alışacaksınız.


    Her neyse , olimpiyatlarla ilgilenin dedikten sonra gelelim kitap tavsiyesine.
    Evet,böyle bir kitap var fakat piyasadaki kitapçılarda kolay kolay bulamazsınız "en azından Eskişehir için konuşuyorum." Mustafa Yağcı Hocanın kitaplarına mutlaka göz atın.Cidden çok güzeller her şeyin nedeni,ispatı var.

    Bu yüzdendir ki lisede geometriyi cidden çok sevmeye başladım ve benim için bir ders değil hobi niyetinde.

    Darısı başınıza.
    https://www.facebook.com/yagcimustafa?fref=ts

  3. #3

    Grubu
    Üye
    İş
    10. sınıf
    Benimde bu yıla kadar matematiğim iyi olmamıştı. Şöyle bir takıntım var, bir konuyu, problemi en ince ayrıntısına kadar anlamam gerekiyor. Bu yüzden çok soru sorarım ve hoca sorularımdan bıkar cevap vermez bu sefer bende ilgimi kaybederim. Bu yıl biraz farklı oldu, merak ettiğim yerleri kendim çözmeye yada internetten araştırmaya başladım. Benim yapmak istediğim, öğrenmek istediğim konuları mantığını k*****arak anlatan bir kitap almak ve saatlerce çalışmak. Şuan trigonametri öğrenmem gerekiyor, çünkü sırada o var. Önerdiğin kitaba baktım, tam aradığım kitaba benziyor. Fiyat 27tl diyor, sen ne kadara almıştın? Yada internetten alabileceğim başka bir yer göstersen de olur.

    My Matematik-2 - Mustafa Yagci | 27,00TL - D&R : Kitap

    "Konu anlatım kısımları, ülkede başka hiçbir kitapta olmadığı kadar detaylı olup konuyla ilgili müfredatta olan her teorem kanıtlarıyla birlikte verilmiştir" işte aradığım cümle buydu
    Mathematics, rightly viewed, possesses not only truth, but supreme beauty — a beauty cold and austere, without the gorgeous trappings of painting or music. —Bertrand Russell

  4. #4

    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Ben direkt facebooktan aldim 20 liraydi sanirim.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Matematik kitabı/pdf önerisi
    kaskas123 bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 7
    Son mesaj : 25 May 2014, 16:50
  2. 5. sınıf Matematik Kitabı ve 5. sınıf Matematik Çalışma Kitabı
    matci bu konuyu İlköğretim Dersleri Dökümanları forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 08 Şub 2012, 04:05
  3. 4. sınıf Matematik Kitabı ve 4. sınıf Matematik Çalışma Kitabı
    matci bu konuyu İlköğretim Dersleri Dökümanları forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 08 Şub 2012, 04:02
  4. 3. sınıf Matematik Kitabı ve 3. sınıf Matematik Çalışma Kitabı
    matci bu konuyu İlköğretim Dersleri Dökümanları forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 08 Şub 2012, 04:00
  5. böyle bir matematik kitabı gördünüz mü????
    matrix bu konuyu KPSS Matematik forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 22 Tem 2011, 21:00
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları