kaskas123'den alıntı:okumak sadece anlamayı geliştiriyor. bu anlamada ilk öğretim ve lise matematiğinde problemlerde karşına çıkar.
kitap okumak matematiği çok fazla ilerletmez. bunu her gün kitap okuyan biri değil lise hayatım boyunca 2-3 kitap bitiren biri söylüyor. yani ben. övünmüyorum kitap okumadığım için. fakat 4 yıl boyunca 2-3 kitap bitirdim. hiçbir katkıda sağlamadı.
matematik ya çalışarak kazanılan bir durum.sadece çalışmakla bir yere kadar çıkar matematik. daha sonrası insanda potansiyelin olması gerekir.
matematikte daha çok bakış açısı geliştirmek önemlidir. bu geometride de geçerli. örnek ise
bir geometri sorunun birden fazla çözümü vardır. ve bu çözümlerin hepsi farklı bir bakış açısıyla yapılmış.
Sana katılıyorum dostum. Matematiği geliştirdiğini kalıpsal olarak söylemiştim. Faydası çok dokunur desek daha doğru. Tartışmanın uzayıp farklı bir hal alacağını bilseydim daha dikkatli yazardım fakat açıklamalarımdan da bu anlaşılıyor.
Sadece kitap okuyan bir insanın matematiği tabikide gelişmez. Matematik bir bilim dalıdır ve anlamaya öğrenmeye ve uygulamaya bağlıdır. Hiç soru çözmemiş ve sadece kitap okuyan bir insan tabikide zorlanacaktır. Bir soru ile karşılaştığımızda bilgi süzgecinden o konuya ait olan bilgimizi en iyi şekilde soruya monta edip kullanmamız gerekiyor. Fakat çok kitap okuyan insanlarda mantık ve analiz yeteneği geliştiğinden dolayı bu bilgiyi kullanma olayı daha sakin , doğru stratejiyle ve işlevsel olarak gerçekleşiyor. Benim demek istediğim buydu
Kişisel olarak sana şunuda söylemek isterim dostum. 4 yıl boyunca 2 3 kitap bitirmenin zihne pek faydası olacağını sanmıyorum. günde 50 ile başlamak kafi olabilir. Anlama oranı matematikte sadece problemler konusunda önem tutmuyor diye düşünüyorum. bir konuyu öğrenirken anlama oranı yüksek olan insan herzaman daha fazlasını kapar. Problem çözerkende soruyu anlamak önemlidir diye düşünüyorum son zamanlardaki sınavlarda iyice hikayeleştirdiler işi. Matematikte bile kitap okumaya bağlı anlama yorumlama soruları çıkıyor. Ben sadece görüşümü bildirdim hepinize saygım var lütfen yanlış anlamayın beni. Kitap okumak bakış açısına illaki birşeyler katacaktır dostum sağlıcakla...