svsmumcu26 20:49 26 Eyl 2013 #11 Dünyanın alimiymiş gibi görünmekten ziyade sanki her şeyi biliyormuş izlenimi veriyor. Bir de sanki zekasıyla övünen bir gülüşü var.
merak buyurmayın
sadeceöyle bir "izlenim" verebilir.Yoksa fazlası yok.
jasminenaz 20:51 26 Eyl 2013 #12
merak buyurmayın sadeceöyle bir "izlenim" verebilir.Yoksa fazlası yok.
Emin olmanızdan anlıyorum ki siz de çekmişsiniz böyle hocalardan
Allah Kolaylık versin
kaskas123 20:51 26 Eyl 2013 #13
Böyle bir soru olamaz. Çünkü ilk 3 madde kişiden kişiye değişir. Bu hayatta her insanın öncelikleri farklıdır.
Küçük bir şekilde ispat edelim.
Yukarıda bahsedildiği gibi ateis biri için 3. Seçenek yoktur. O zaman ateist bir kişi bilgisizdir ve akilsizdir. Bir insan akılsız olabilir mi. Veya bilgisiz?
bu dediğimi objektif olarak bakarsan böyle bor sorunun var olamayacağını ortaya çıkar. Var olmayan bir sorunun cevabı da olmaz.
svsmumcu26 20:56 26 Eyl 2013 #14 Emin olmanızdan anlıyorum ki siz de çekmişsiniz böyle hocalardan
Allah Kolaylık versin

Evet,öyle.
Bir tanesi bir siyasi idolojiye fazla bağlanmış ilk önce bilgin-kültür izlenimi veriyor ta ki onunla siyaset konuşuncaya kadar.
sizi fikrinizden ötürü azarlıyor , hakaret ediyor vs. sonra kalıbını buluyor.
jasminenaz 21:00 26 Eyl 2013 #15 Evet,öyle.
Bir tanesi bir siyasi idolojiye fazla bağlanmış ilk önce bilgin-kültür izlenimi veriyor ta ki onunla siyaset konuşuncaya kadar.
sizi fikrinizden ötürü azarlıyor , hakaret ediyor vs. sonra kalıbını buluyor.
Öyle insanlar tek ve esas düşüncenin kendisine ait olduğuna inananlardan grubundalar kendi düşüncesini kabul etmiyorsa karşısındaki kişi , ona cephe alıp kötü sözler söyleyebiliyorlar, bir tür kişilik bozukluğundan kaynaklanıyor.
svsmumcu26 21:02 26 Eyl 2013 #16
Evet,öyle.
Her şeyden öte bir edebiyat öğretmeninin empati kuramayacağı daha acı
jasminenaz 21:09 26 Eyl 2013 #17 Evet,öyle.
Her şeyden öte bir edebiyat öğretmeninin empati kuramayacağı daha acı
Bunu bizim öğretmenimize söyleseniz empati ne demek ? derdi. Anlatırdınız güler geçerdi dediğim gibi tek doğru olan düşüncenin kendisine ait olduğunu düşünüyorlar.
Aslında bizim öğretmenimizin kelime bilgisi eski türkçesi çok iyi ve bize bir çok kelime öğretiyor sınıfın içinde sadece
onun bildiği. Ama bazen o kadar herşeyi kendinin bildiğine inanmak istiyor ki var olmayan sorular soruyor misal bir hafta önce ''İstiklal Marşında değiştirilen bir sözcük var. O nedir? '' dedi ben evde araştırma yaptığımda hiçbir sonuca rastlayamadım. Ertesi gün bu sözcüğü bilemezsiniz hiç kimse bilmez, dedi ve güldü . Sanırım kendi kafasında tasarladığı bir soruydu dediğim gibi sadece kendisini bilgin göstermek buradaki amaç.
svsmumcu26 21:13 26 Eyl 2013 #18 kendisini bilgin göstermek buradaki amaç.
Bizim matematik hocamız da böyleydi herkese yukarıdan bakardı başları.
Olimpiyat sorularını götürmeye başlayınca havasını yavaş yavaş söndü hiç unutmam

eğer bilimsel bir dersin hocası olsaydı bu yöntem etkili oluyor denemenizi isterdim.
sonuçta hepimiz insanız birimizin bir diğerimize üstünlüğü ancak takva ile olur...
Ne diyeyim Allah akıl(!) fikir versin
jasminenaz 21:22 26 Eyl 2013 #19 Ne diyeyim Allah akıl(!) fikir versin
Kendisinin yeterince akıllı olduğuna inanıyor zaten
Bir de , bir ihtimal var ki çok uzatırsak başımızı yakacak

İnsanların yüzüne de konuşabilen bir insanım ama kişinin algılayışı farklı olduğundan öğretmenlerimizin bu yazıları okuyup hangi öğrenciler olabileceği hakkında tahminde bulunabilecekleri ihtimallerini düşünemiyorum