Merhabalar, dilerim her bireriniz gâyet iyisinizdir.
Fark ettiğinizi düşünüyorum, niçin forum siteleri daha çok bey üye ağırlıklı? Niçin bayan üyelere az rastlıyorum? Burası da dahil , diğer forumlarda da durum arz ettiğim gibi...
Merhabalar, dilerim her bireriniz gâyet iyisinizdir.
Fark ettiğinizi düşünüyorum, niçin forum siteleri daha çok bey üye ağırlıklı? Niçin bayan üyelere az rastlıyorum? Burası da dahil , diğer forumlarda da durum arz ettiğim gibi...
Sizleri çok seviyorum ♥
kadınlara özel forumlarda var. oralarda da hiç erkek yoktur.
Kara karı, kuru karı, keçi eti, durgun at
mazarratü'l mazarratü'l mazarratü'l mazarrat
Beyaz karı, şişman karı, kuzu eti, yürük at
fâidâtü'l fâidâtü'l fâidâdü'l fâidât.
Sizleri çok seviyorum ♥
kızlarin çogunun interneti etkili olarak kullanmamasindan dolayi göremiyoruz.Çünkü birçogu facebooktan baska girecek bir site bulamiyor ve internette baktıklari şeyler kısıtlı...
"Ne Mutlu Türküm Diyene"
konunun açılış mesajıyla ilgili değil ama bu mesaj için şunu söyleyebilirim
sayısal alanda erkeklerin daha başarılı oldukları istatistiki bir durum gibi (en azından benim gözlemlerim böyle)
belki kızların ortalaması daha fazla olabilir ama üstteki bir dilimde mesela ilk %1 de eminim erkeklerin sayısı kızlardan oldukça fazladır.
bunu ben erkeklerin ortalamadan sapmalarının daha büyük olmasına (yani standart sapmalarının daha büyük olmasına) bağlıyorum. büyük ihtimalle alt %1 lik dilimde de erkeklerin sayısı kızların sayısından fazladır.
bu forumlardaki üyelik sayılarını tabii ki açıklamaz sadece matematik veya fizik gibi alanlarda erkeklerin daha etkin olmasını açıklamaya çalışan bir veri diyelim.
Dünyadaki erkek nüfusu oranının kadın nüfusu oranından fazla olması bunun sebeplerinden biri olabilir mi?
Velakin bayan nüfusu artmakta ve bu oranın ileride ne olacağı hakkında bir hadis-i şerif de var ama bu hadis yüzeysel anlamının dışında da yorumlanabileceği için bu hadis hakkında farklı görüşler ve şerhler ortaya konmuştur.
İlgili hadis:“İlmin azalması, cehaletin meydan alıp yayılması, zinanın meydana çıkıp şayi’ olması, elli kadının yalnızca bir bakanı olacak derecede kadınların çoğalıp erkeklerin azalması, kıyamet alâmetlerindendir.”(Buharî, Kitabu’l-İlm 23)
Artık tefekkürü sizlere bırakıyorum.
dünyadaki erkek nüfusun kadın nüfusa oranı bu farkı hissettirecek kadar büyük değil, galiba %1-2 civarı bir erkek fazlalılığı var. ileride ne olur bilemiyorum. evanjelistler gibi her durumu kıyamet alameti görmeyi de doğru bulmuyorum. biz (müslümanlar) biraz daha farklı olmalıyız, neyse şimdi kıyamet alametlerini , kıyamet çok mu yaklaştı , 40 yıl mı kaldı bunu tartışmanın yeri değil bana göre bir müslümanı da çok ilgilendiren konu değil geçiyorum.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!