MatematikTutkusu.com Forumları

Üniversite seçimi

dgs2012 13:07 07 Ağu 2013 #1
Merhabalar.

Dikey geçiş sınavında başarı sağladım. Tercih dönemi başlamak üzere benim aklımı karıştıran bi takım üniversiteler var. Tercih sıramı nasıl yapacağım konusunda biraz kararsız kaldım . Burada ki hocalarımdan fikir almak istiyorum. Tercihlerimin hepsi bilgisayar mühendisliği olacak.

Başarı sırama göre yakın ihtimaller Ankara üniversitesi, Gazi üniversitesi, Dokuz eylül , Ege Üniversitesi

Başarı sıramdan daha düşük yerler İzmir yüksek teknoloji enstitüsü, Gebze yüksek teknoloji enstitüsü,Selçuk üniversitesi, Anadolu üniversitesi, Sakarya , Kocaeli, Adana, Trabzon diye gitmekte...

Özellikle ihtimal olan yerlerden hangisi daha önü açık bi iş imkanı sağlar? Siz olsanız nasıl bi sıralama yapardınız?

Achille - ait kullanıcı resmi (Avatar) Achille 14:41 07 Ağu 2013 #2
1)gyte
2)kocaeli

dgs2012 14:48 07 Ağu 2013 #3
1)gyte
2)kocaeli
Sebepleri ne?

Furkan61 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Furkan61 20:46 07 Ağu 2013 #4
1)Ege
2)9 Eylül
3)Ankara //Gazi'yi unut derim. Eğitimden dolayı değil.
4)GYTE
5)İYTE
6)Kocaeli
7)Anadolu
8)Sakarya // Araştır akreditasyon varsa anadolu ile yer değiştir.
9)KTÜ

Sebeplerine gelince. Lisede bilişim okudum, bir ara ben de istiyordum. Bilgisayar hocamla oturup konuştum. Ona göre ilk ikisi teknik olmayıp iyi eğitim veren üniversitelerdenmiş. Zaten geçenlerde bir liste açıklandı girişimci ünv. diye. Orada üst sıradalar. Diğerleri tamamen sezgisel.

dgs2012 17:22 08 Ağu 2013 #5
1)Ege
2)9 Eylül
3)Ankara //Gazi'yi unut derim. Eğitimden dolayı değil.
4)GYTE
5)İYTE
6)Kocaeli
7)Anadolu
8)Sakarya // Araştır akreditasyon varsa anadolu ile yer değiştir.
9)KTÜ

Sebeplerine gelince. Lisede bilişim okudum, bir ara ben de istiyordum. Bilgisayar hocamla oturup konuştum. Ona göre ilk ikisi teknik olmayıp iyi eğitim veren üniversitelerdenmiş. Zaten geçenlerde bir liste açıklandı girişimci ünv. diye. Orada üst sıradalar. Diğerleri tamamen sezgisel.
Teşekkürler..

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 14:49 09 Ağu 2013 #6
Bu tür konularınızı lütfen 'sohbet' başlıkları altında açınız.
Konu gereği yapılmış ; taşınmıştır

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm