âilenin isteklerini çok iyi anlıyorum, ama sen istiyor musun? Peki, bir hukuk fakültesi mezunu mu olmak istiyorsun, bir hukukçu mu? Meselenin ekonomik boyutu câzip geliyorsa, öyle düşünme diyorum çünkü öyle değil... Her meslek sevilerek en iyi yapılır, ama bilhassa tıp ve hukuk ancak çok sevilerek (sağlıklıca) yürütülebilecek uğraşılar... "Çok para kazanmak istiyorum, sosyal hayatta prestij sâhibi görünmek istiyorum" diyorsam bu sahaya girmemeliyim, bence... Diyorsam ki, "benim bu sahaya ilâve edebileceklerim var, yanlış gittiğine inandığım değerler adına verebileceğim bir mücâdele var, ideallerim var, bir süre maddi tatmini sağlayamayacak bile olsam yükünü severek üstlendiğim bu onurlu mesleği dürüstçe taşıyabilecek kudreti hissediyorum...", işte o zaman yanlış yolda değilim...sevvalea'den alıntı:Ya. ailem hukuk istiyo açıkcası. Kapalı olunca ne olabilirim bilmiyorum o yuzden kararsızm.
Hukuk da okurum psikoloji de ' diye bir düşünce var kafamda ne kadar doğru bilmiyorum.
Vakıf mu devlet mi konusu da genelden özele bir soru oldu. ayrıntı yani
Psikoloji için fark etmiyor, özel olursa daha iyi olur tabii (ama devletlerden yazacaksan Boğaziçi-Odtü, yabancı dil şart çünkü); hukuk için ise devlet diyorum...
Kapalı olmanın bir sıkıntı yaratmayacağını zannediyorum...
Kararların ve yolun açık olsun...