2012 de ; 5360
2011 de ; 4470
2010 da ; 3bin küsür.
Tabi kontenjan da son üç senede +20 artmış. Daha da arttırırlar mı bilmiyorum. Ama sanmam 820 kişi.Sıralama gittikçe düşüyor. Bu sene ne olur bilinmez.Hukuk için TM-2 gerek ve ağırlıkları şu şekil :
YGS Türkçe = %14
YGS Sosyal Bilimler = %7
YGS Temel Matematik = %14
YGS Fen Bilimleri = %5
LYS-1 Matematik = %22
LYS-1 Geometri = %8
LYS-3 Türk Dili ve Edebiyatı = %22
LYS-3 Coğrafya = %8
Matematik+Geometri toplamda %44 . Yani şanslısın. Edebiyat+Türkçe kassan olur bu iş. Hatta daha da asıl sözel derslere de Galatasaray yolu gözüksün.
Çevremdeki TM cilerin çoğu edebiyat yerine matematikten korkar. Sen matematik birikiminle çoğu TM ci den bir adım öndesin. Dediğim gibi hukuk için hep matematik hep matematik olmaz. Edebiyatı küçümsememek lazım. Bu sene gezi yazısından parça verip hangi yazarın; hangi eseridir diye sordular. Yani anlatmak istediğim edebiyatta iyi bir net çıkarmak istiyorsan; öyle bir sene kuru bir konu anlatım kitabıyla olmaz. Okuyacaksın, yazarların üslupları, kimin şiiri var; kimin yok. Yaklaşık 250 ye yakın yazar olması lazım. Onların yaşamı, edebi kişiliği, eserleri, eserlerinin içerikleri, etkilendiği akımlar,... Şiir bilgisi, farsça, arapça, fransızca kelimeler... Tekarar diyorum son seneye bırakma. Daha önünde 2-2,5 sene var. Halledersin paşam.