MatematikTutkusu.com Forumları

Lys sınavı

1 2 3 Son
matox 00:20 15 Haz 2013 #1
herkese merhaba;
biliyorsunuz ki lys sınavları geldi çattı.bu güne kadar herkes elinden geldiğinin fazlasını yaptığa eminim.sınav günü en çok ihtiyaç duyacağınız şey dinlenmiş zihindir.soruya çok daha geniş pencereden bakmanızı sağlayacak işlem hatası ve dikkatsizlik gibi nedenlerden soru kaçırmayacaksınız o yüzden sınavdan 1 gün önce ders çalışmamanızı tavsiye ediyorum.
herkese başarılar dilerim...

Faruk 02:15 15 Haz 2013 #2
Benim tavsiyem zihni çok yormaksızın son güne kadar çalışılabilir. Fiili duanın yanında kavli(sözlü) duayı da unutmamak lazım. Hatta ufak bir tavsiye (faydasını fazlaca görürsünüz emin olun); sınava abdestli girin ve sınava gireceğiniz gün sabah namazını kılın(namazı aslında her gün kılmanız gerekmektedir ama bari o gün kesinlikle kılın) her soruya besmele(Bismillahirrahmanirrahim) ve salavat-ı şerif(Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed) ile başlayın. Sınav öncesinde 3-5 veya 7 defa Ayet-el Kürsi okuyabilirsiniz(en az bir kere okuyun). 33 kere Ya Alim veya Ya Fettah çekebilirsiniz. Özellikle zorlandığınız sorularda ısrarla besmele, salavat-ı şerif çekin.
Unutmamak lazım kişi ne kadar bilgi sahibi olursa olsun sınavda gerçek başarısını sergileyemeyebilir de daha fazlasını da sergileyebilir de. Hepsi Allah'ın takdiridir. O yüzden hiç bir zaman başarıyı kendimizden bilmeyeceğimiz gibi aksi durumlarda da kadere rıza göstermesini bilmeliyiz. Sonuçta hangi sonucun hakkımızda daha hayırlı olacağını bilemeyiz. Allah hepinizin hakkında hayırlısını nasip eylesin İnşaallah.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 12:41 15 Haz 2013 #3
Benim tavsiyem zihni çok yormaksızın son güne kadar çalışılabilir. Fiili duanın yanında kavli(sözlü) duayı da unutmamak lazım. Hatta ufak bir tavsiye (faydasını fazlaca görürsünüz emin olun); sınava abdestli girin ve sınava gireceğiniz gün sabah namazını kılın(namazı aslında her gün kılmanız gerekmektedir ama bari o gün kesinlikle kılın) her soruya besmele(Bismillahirrahmanirrahim) ve salavat-ı şerif(Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed) ile başlayın. Sınav öncesinde 3-5 veya 7 defa Ayet-el Kürsi okuyabilirsiniz(en az bir kere okuyun). 33 kere Ya Alim veya Ya Fettah çekebilirsiniz. Özellikle zorlandığınız sorularda ısrarla besmele, salavat-ı şerif çekin.
Unutmamak lazım kişi ne kadar bilgi sahibi olursa olsun sınavda gerçek başarısını sergileyemeyebilir de daha fazlasını da sergileyebilir de. Hepsi Allah'ın takdiridir. O yüzden hiç bir zaman başarıyı kendimizden bilmeyeceğimiz gibi aksi durumlarda da kadere rıza göstermesini bilmeliyiz. Sonuçta hangi sonucun hakkımızda daha hayırlı olacağını bilemeyiz. Allah hepinizin hakkında hayırlısını nasip eylesin İnşaallah.
Ne güzel bir öneri olmuş bu böyle

ayhaneva - ait kullanıcı resmi (Avatar) ayhaneva 17:46 15 Haz 2013 #4
Merhabalar,
Sitemizde emeği olan ve
LYS sınavına girecek tüm gençlerimize başarılar diliyorum.

Heyecanlı olacak olmanız çok normal,
Sınavı gözünüzde büyütmeyin yeter.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 18:32 15 Haz 2013 #5
Teşekkürler, ben de lys ye girecek bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

sdfrrty 19:32 15 Haz 2013 #6
LYS'ye girecek tüm arkadaşlara başarılar.Bugün siz gireceksiniz gelecek sene sıra artık bizde.Zaman ne çabuk geçiyor. @Faruk arkadaşımızın dediklerini kesinlikle uygulamalısınız.Başarılar.

Süleyman Oymak - ait kullanıcı resmi (Avatar) Süleyman Oymak 00:41 16 Haz 2013 #7
Sınavlara gireceklerin olanların ALLAH yardımcısıdır, zaten.
Zamana karşı yapıldığını unutmadan gereksiz zaman kayıpları yaşamayın.
Gönlünüzden geçen sonuçlara ulaşmanızı dilerim.

sinavkizi 15:48 16 Haz 2013 #8
Haydi açışı yapayım.
Sınavım iyi geçmedi, denemelerde yaptığımdan bir 10-15 soru kadar eksik işaretledim. Bir de 1/4 leri düşülecek bunların.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 15:53 16 Haz 2013 #9
Berbattı, böyle geometri sorularımı olur ya hu insaf ya zaten şekil çizemiyorum çoğunu çizdirme sormuşlar

sinavkizi 16:42 16 Haz 2013 #10
Berbattı, böyle geometri sorularımı olur ya hu insaf ya zaten şekil çizemiyorum çoğunu çizdirme sormuşlar
Ne dert edecek ne de pişmanlık duyulacak bir şey var... Emeksiz yemek olmuyor ama, bâzen elinden geleni yapıp verebileceğin her ne emek var ise verdiğin hâlde yine, yine olmuyor... Ulaşmak istediğim şey için ne çaba gerekiyorsa vermiştim ama olmadı bu sefer... En azından hayâl ettiğim kadarı olmayacak... Yaradan ımın bir bildiği var, isyan değil bu... Bir yol olmaz ise başka bir yol çizilir, A olmadı ise B olur... Hayâtın tadını çıkarmak lazım...

1 2 3 Son