ÇOK CİDDİ BİR KONU LÜTFEN BİRAZ ZAMAN AYIRIP VARSA DÜŞÜNCENİZ VEYA TECRÜBENİZ BANA FİKİR VERİN.
Merhaba arkadaşlar. Bugün khorkurt ile ufak bi sohbet ettik az çok bir şeyler oluşturmaya çalıştık ancak sizlere benim için çok önemli ve hassas olan bir konuyu danışmak istiyorum.
Şu anda 11.sınıfa gidiyorum ve 9,10. sınıflarda hiç çalışmayan bir öğrenci olmanın acısını çekiyorum. Örneğin karmaşık sayılar konusunu tamamıyla baştan sona biliyorum ancak ÖSYM tarzi yani önce konularla birleştirilen soruları çözemiyorum. Bugün çarpanlara ayırma sorusu ile birleştirilmiş karmaşık sayılar sorusunun iki terim küpünden yapıldığından emindim ancak yinede yapamadım çünkü ciddi anlamda 9 ve 10.sınıfım eksik. Yani konu kendisi olarak gelince yapabiliyorum ancak asıl soru olan ÖSYM'nin tarzındaki eski konularla birleştirilen soruları çözemiyorum.
Bunun için 9 ve 10.sınıf matematiklerini yaz tatilinde yoğun bi programla bitirmeye çalışacağım ancak şu an genel bir tekrar yapmak amacıyla aldığım test kitabını çözerken bu tarz eski konulara bağlı soruları çözemeyince moralim bozuluyor. Bırakıp eski konulara dönsem bu senenin konuları kaçacak ve o konudada sıkıntı yaşayacağım. Buda okul diploma puanımı düşürecek.
Sizce nasıl bir program ve düzen izlemeliyim? İçime oldukça sıkıntı etmiş bu konuda yardımlarınızı bekliyorum; beni anlayan sayın öğretmenlerimden ve öğrenci arkadaşlarımdan.