MatematikTutkusu.com Forumları

3+1 Edebiyat

1 2 Son
gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 12:48 18 Eyl 2012 #1
Okulda 3 ders zorunlu ve 1 ders zorunlu seçmeli olarak 4 ders edebiyat görüyoruz, bir sayısal öğrencisi olarak matematik ile aynı sayıda edebiyat dersi görmek hiç mantıklı değil bence Sizlerin okullarında da böyle mi

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 14:49 18 Eyl 2012 #2
hayır.saçmalık hakkaten.sayısal öğrencisi bu kadar edebiyat görmemeli.ben 2 saat edebiyat dinlersem abartısız hayattan beziyorum.Seçmeli olduğu halde öğretilmesi bir ayrı saçmalık , bence seçmeli dersi , zorunlu olarak gösteriliyor diye idareyle iletişime geçin(gerçi bundan haberleri vardır.) yada meb'e gidip şikayetçi olun.bence.

o tek seçmeli ders yerine bir matematik veya en azınadan bir geometri daha koysalar daha iyi olur.

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 17:45 18 Eyl 2012 #3
hayır.saçmalık hakkaten.sayısal öğrencisi bu kadar edebiyat görmemeli.ben 2 saat edebiyat dinlersem abartısız hayattan beziyorum.Seçmeli olduğu halde öğretilmesi bir ayrı saçmalık , bence seçmeli dersi , zorunlu olarak gösteriliyor diye idareyle iletişime geçin(gerçi bundan haberleri vardır.) yada meb'e gidip şikayetçi olun.bence.

o tek seçmeli ders yerine bir matematik veya en azınadan bir geometri daha koysalar daha iyi olur.

Diğer okulların da 11. sınıfları bu şekilde mi diye sormuştum aslında

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 17:59 18 Eyl 2012 #4
bizim okulda değilmiş.(tabi eskişehir burassı.)

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 18:37 18 Eyl 2012 #5
Cok sacma olmus biz gecen yil 3 saat geometri 4 saat fizik gormustuk secmeli olarak. Edebiyat 2 saatti . Peki prje uygulama ya da astronomi diye bi ders var mi
Sayisal bir bolumde bu sekilde olmamaliydi.Aslinda edebiyat hic olmamali o da ayri bi konu.

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 18:41 18 Eyl 2012 #6
Hayır yok.

2 ders fizik,
2 ders kimya,
2 ders biyoloji görüyorken, 4 ders edebiyat görmenin ne mantığı var

Fizik-Kimya-Biyolojiye eşit ders sayısında 2 ders Uluslararası İlişkiler ve 2 ders felsefe dersi var.

Yani bir sayısal öğrencisi olarak,

Matematik dersine eşit sayıda Edebiyat dersi,
Fizik-Kimya-Biyolojiye eşit sayıda Uluslararası İlişkiler ve Felsefe dersi görüyorum

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 18:44 18 Eyl 2012 #7
hakkaten saçma bizim burda 11ler bile 3-4 saat fizik görüyor.Anlamıyorum ya git bi konuşsana idareyle

kcancelik 18:50 18 Eyl 2012 #8
Biz bu konuyu rehberlik servisi ile görüştük. Gökberk'le aynı durumdayız. Artık alan kavramının kalktığı, herkesin seçmeliler hariç aynı miktarda edebiyat-matematik... göreceğini söylediler. Bizim okuldaki 11. sınıflarda da bu şekilde olması lazım.
Ayrıca ben de Duygu'ya katılıyorum, genel kültür miktarında edebiyat gerekli olsa da bir sayısalcı olarak edebiyet görmek ilginç geliyor.
İyi günler.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 18:51 18 Eyl 2012 #9
ya biz edebiyattan kaçıyoruz mf seçiyoruz bunlar daha da arttırıyorlar saçmalık.

yalnız kafama takılan şe yburda neden 4 ders değil

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 18:52 18 Eyl 2012 #10
Biz bu konuyu rehberlik servisi ile görüştük. Gökberk'le aynı durumdayız. Artık alan kavramının kalktığı, herkesin seçmeliler hariç aynı miktarda edebiyat-matematik... göreceğini söylediler. Bizim okuldaki 11. sınıflarda da bu şekilde olması lazım.
Ayrıca ben de Duygu'ya katılıyorum, genel kültür miktarında edebiyat gerekli olsa da bir sayısalcı olarak edebiyet görmek ilginç geliyor.
İyi günler.
Alan kavramı kalksa bile edebiyat, felsefe, uluslararası ilişkiler dersinin bu kadar çok sayıda tutulması mantıklı değil Dediğiniz gibi genel kültür düzeyinde olması yeterli olurdu

Rehberlik ile görüşmeniz sonucunda değişen bir şey oldu mu?

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm