1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf

    soru Atomlardan Oluşmak

    Merhaba. Aklıma bir şey takıldı sizinle paylaşmak istedim.Şimdi bize maddelerin atomlardan oluştuğu öğretildi.Ama bu atomlar birbiriden ayrı parçacıklar.O zaman insanlar,hayvanlardaki canlılık nasıl oluyor.Nasıl görüyorlar,düşünüyorlar ,hissediyorlar (Sıcak hissi ,soğuk hissi ,tat vb.) ?Yani bu ayrı parçalar varken yaşam nasıl oluyor ?
    Yalnız bu soruda asıl nokta ne olduğu değil ; nasıl olduğu.Yani örneğin ne oluyor ?Örneğin:Atomların birleşmesiyle protein oluşuyor.Ama nasıl oluyor da bu proteinlerden canlılık oluşuyor ?(İmzada da bu sorunun başka bir halini bulabilirsiniz (Mor olan yazı).)

  2. #2

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Bugünkü fizik ve biyoloji ilminin vardığı sonuçlardan biri şudur:
    "Her şey parçaların toplamından fazla bir şeydir"... Ruh... Nefes... Can... Allah "kün-ol" der bir şeye ve o şey hemen olur. Bunlar İslâm fikriyâtında izahını bulur. Meselâ "Tanrı parçacığı" arıyorlar fizikiçiler. Bu nedir? Aradığı yine bir atoma ait bir şey. Allah'ın kanunun tanımadan bu parçacığı bulsa ne olacak, nereye varacak. Bunların hepsi sır idrâkine bağlı şeyler. Kurcalandıkça giriftleşen mevzular.
    Allah, "size Ruh'dan çok az şey bildirdi" diyor. Bing bang- büyük patlama imiş falan filan.
    Tekrar edelim:
    "Allah bir şeye kün dediği vakit o şey hemen olur." (Âyet meâli) Bitti... Daha fazla laf boş lakırtı olur!

  3. #3

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    Üniversite
    Doğru merak insanı güzel yerlere çıkarabilirken yanlış merak insanı kötü yerlere düşürebilir. Merak etmen güzel bir şey. Canlılığın nasıl oluştuğunu soruyorsan Cem Hocanın dediklerine katılıyorum. Yani bilim ne kadar çırpınırsa çırpınsın Zat-ı Zülcelali vel İkram'ın izni ve inayeti olmadan bir adım dahi ilerleyemez. İnsanın farkına varması gereken husus da bilebileceği bilgilerin sınırlı olduğudur. Yani liyakat olmadan, Cenab-ı Hak nasip etmeden bir şeyleri ne kadar uğraşırsa uğraşsın anlamlandıramayabilir.. İnsan bu acziyetini görüp farketmeli ve ilim için çalışmalı ve Cenab-ı Hak'tan istemeli. İnancın var mı yok mu bilmiyorum. Varsa yazılan şeyler fazlasıyla kafi gelir. Yoksa otur bir derin derin düşün derim. Evren ve kainattaki her şey O'nun kusursuz Zat'ını işaret ederken ve O'nu tesbih ederken nasıl oluyor da insanoğlu bunu göremiyor. Gören gözler için hisseden kalpler için nice deliller var.

  4. #4

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Ne demek Hocama katılıyorum Faruk?... İstersen katılma. Ben Allah'ın sözlerini bildiriyorum. Kendimden bir şey yok ki dediklerimde.

    İlim de bir yere kadar... Ondan sonra aşkla... İlim-bilim dediğimiz şey nedir ki?... Adam bir terane tutturmuş geveleyip duruyor "bu söylediğiniz ilmî değil!"... "İlim malûma tabidir" hikmetini bilmiyor ben araştırırım deyip duruyor, dursun, iyi aramalar.... Tanrı parçacığı dediği şeyi tam bulabilmek için bilmem kaç kere 20 sene civarında deney yapmak gerekiyormuş. Buldun diyelim, ondan sonra başka bir şeyi aramak gerekecek. Allah her ân yaratıyor; "her ân bir iştedir" diyor Âyette.

    Kısaca Allah'ı bulmaya çalışıyorlar veya ispat etmeye. Ama Allah'ı bulamazsın. Onu görebilmek (İslâm'da rüyet denir) ancak cennette olacak. O da tam idrak olmayacak. İnsan ancak Yüce Allah'ı sır idraki çerçevesinde sonsuza kadar aramaya memur. Zevken idrak olarak anlayacak. İmâm-ı Şafi Hazretlerinin bir sözü var:
    "İmân varsa ispata gerek yoktur!"... Cümleye bakınız... Bunun üzerine hangi söz söylenebilir ki!?

    Peşin veya mutlak fikir şartı... İlk önce inanacaksın ondan sonra aramak... Ama bu adamlar hiçbir şeye inanmıyorlar. Varsın arasınlar. Sonu hiçlik...

  5. #5

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    Üniversite
    Alıntı Cem1971'den alıntı Mesajı göster
    Ne demek Hocama katılıyorum Faruk?... İstersen katılma. Ben Allah'ın sözlerini bildiriyorum. Kendimden bir şey yok ki dediklerimde.
    Katılmama gibi bir durum yok. Sonuçta bildirseniz de sizin bildirdiğinize binaen o şekilde dedim. Diğer türlü kul yaptığı güzel işlere ben yaptım dememeli zaten. Söylediklerimde eksik veya yanlış varsa bin kere Estağfirullah. Vesselam.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları