1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf

    Sayısal Bölümde Okuyan Arkadaşların Fikrine İhtiyacım Var

    Merhabalar,

    Ben, hukuk okumak istediğim için 10. sınıfta eşit ağırlık derslerini seçtim. Ancak bölüm filan kalkınca işler karıştı biraz.

    Şuan da ygs denemelerinde 120 soruda (tm) 80 net civarında yapıyorum. 350 puana filan denk geliyor. Yaz tatilinde mat-1 ve geometri çalışıcam hatta çalışmaya başladım bile.

    YGS de fen bölümü soruları her soru başına tm-2 puanına 1 puan getiriyor.
    Sizce fen çalışmalı mıyım? 9. Sınıfta fizik kimya biyolojim pekte iyi değildi. Sıfırdan nasıl bir çalışma ile ortalama ne kadar süre ile ygs fen derslerindeki açığımı kapatabilirim?

  2. #2

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    YGS'deki Fen bölümü tamamen 9.sınıf değil.

    YGS fiziği için 9.sınıfta anlatılan fizik çok yüzeysel kalıyor. Diğer derslerde de bu şekilde. Bazı konular hariç tabi ki.İşte bu konulara tek başına çalışabilirsiniz, ama bir TMciyseniz Biyoloji zaten sözel olduğundan biyolojiyi diğer fen derslerinden daha iyi yapabilirsiniz. İnternette birçok konu anlatımlı videolar var, dershaneye gidiyorsanız fen bölümü öğretmenlerinizden yardım alabilirsiniz sanırım, bunun dışında YGS başlığı altında aldığınız bütün konu anlatımlı kitaplarıyla konuları öğrenebilirsiniz. Fakat öğrendiklerinizi sınavda yansıtabilmek sizin elinizde ne kadar verimli bir şekilde soru çözerseniz, öğrendiklerinizi o kadar uygulayabilirsiniz.

  3. #3

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    Üniversite
    120 soruda kaç net yaptığın önemli değil. Eğer fen yapmadan kazanırım diyorsan yapman gereken Türkçe-Matematikte full'e yakın yapmak sosyalden de fazla fire vermemen. Yani Türkçe-Matematik full olsa zaten 80 net oluyor. Bunun üstüne 30-35 sosyal lazım. Sonuçta düşünmen gereken her sorunun sana getirisi olduğu. Açık konuşayım "Ben eşit ağırlıkçıyım fene dokunmam yaparım" iddiasıyla dolaşan bir kimsenin kendine fene dokunmama şansı tanıması için türkçe-mat-sosyal netleri 35 veya üstü olmalı. Tabii olmasa da moral bozmamak lazım. Sonuçta ygs'yi uzun atlamadan önce atılan 3 adım gibi düşünebilirsin. Esas mesele lys'de iyi sıcramak. O yüzden bu kadar ygs tabanlı düşünmeyi yanlış buluyorum.

  4. #4

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Alıntı SerdarTOPCU'den alıntı Mesajı göster

    9. Sınıfta fizik kimya biyolojim pekte iyi değildi. Sıfırdan nasıl bir çalışma ile ortalama ne kadar süre ile ygs fen derslerindeki açığımı kapatabilirim?
    aynı dertten muzdaribiz, gardaşımsın ya.

  5. #5

    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf
    Şu aşamada sanırım fene zaman ayırmak yararlı olmayacak. Önce geometri ve matematiği yükseltmek daha iyi olucak herhalde.

  6. #6

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    elbette önce alan dersleri.

  7. #7

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    emin ol ki en zor fizik 9. sınıfta 10-11-12 deki konular çok daha kolay gelir eğer seviyorsan (: sana şu kadar diyim 9. sınıfta oks den çıkmıştım ve hiç çalışmıyordum belki o sebeple zor gelmişti 10 ve 11 de de çok çalışmadım 12 de ise heyecan bastı çalışmaya başladım ama 3 senenin açığını kapatamadım .. seneye tekrar ygs sınavına gireceğim lys sem(denemelerim) çok yüksek gelsede ilk sınavımın düşük gelmesi beni üzdü (:
    yani seviyorsan başarırsın , ama mecbur olduğun için yapmaya çalışırsan sevdiğin ki kadar başarı elde edemessin karar senin

  8. #8

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    Alıntı SerdarTOPCU'den alıntı Mesajı göster
    Şu aşamada sanırım fene zaman ayırmak yararlı olmayacak. Önce geometri ve matematiği yükseltmek daha iyi olucak herhalde.
    hangisinin marjinal faydası daha fazla ise ona çalışırsın. fen sıfır gibi durduğundan onunkinin fazla olma ihtimali daha yüksek.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. 18 yaşını doldurmadan mezun olan arkadaşların
    sinavkizi bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 18 May 2013, 11:22
  2. Sayısal Mantık
    f.demirel bu konuyu Kpss matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 07 Mar 2013, 17:23
  3. Sayısal Mantık
    ahmetkurkcu bu konuyu Kpss matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 18 Eyl 2012, 22:42
  4. Sayısal Mantık
    ahmetkurkcu bu konuyu Kpss matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 14 Ağu 2012, 14:01
  5. Sayısal Hafıza
    MatematikciFM bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 11 May 2011, 14:48
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları