1. #21

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    Diğer
    Alıntı derin.1'den alıntı Mesajı göster
    Aynen bende öyle düşünüyorum güverder kolay geo kitabı aldım dün şu sınavlar okul sınavları bitsin başlıycağım çalışmaya
    hayırlısı olsun bakalım başarılar

  2. #22

    Grubu
    Üye
    İş
    11. sınıf
    Alıntı Melek12'den alıntı Mesajı göster
    10 sınıfta ben hiç geometri çalışmazdım arkadaşım çok çalışırdı. İlk sınavda ben 90 o ise 65 almıştı ve çok ağlamıştı. Çok çalışıyordu senin dediğin gibi yapamıyordu. Ama hiç bir zaman yılmadı daha da çok çalıştı. 11. sınıfta sadece geometri çalışıyordu. Çok iyi ilerletmişti. Geometri sorusunu çözemeyen öğretmenden önce ona gidiyordu. Ama gerçekten çok emek vermişti. 12. sınıfta ise Analitik Geometriyi sevmedi bu yüzden çalışmadı. LYSde 25te 25 yapması beklenirken 10net falan yapmış.
    Yani önce çalışmak azim sonra süreklilik.
    1 gün çalışıp 10 gün ara verirsen o derse ısınamazsın, o dersi sevemezsin.
    Geometri zaten çok nankör bir ders. Sen onu bugün ihmal edersen o onun acısını ertesi gün çok kötü şekilde senden çıkarır.
    Yapamıyorsan geometriyi hiç yılmadan soru çözmen lazım. Görmeni geliştirmen gerek.
    Bütün formülleri ezbere biliyor olabilirsin ama muhtemelen kullanmanda sorun var. O yüzden bütün geometri formülleri bir deftere yaz ve çözerken sürekli karşında bulundur. Soruda çıkar yol bulamayınca defteri karıştır ne yapabilirim diye düşün ve özelliklede kalem kullan. Karşıdan bakmakla ilk başlarda çözemezsin bu yüzden kalem kullanman gerekir. Daha sonra kendini ilerlettikçe leb demeden leblebiyi anlayacaksın.
    Ayrıca bol bol örnek incele. Celal Aydın Yayınlarının Geometri ÇKSsini alabilirsin mesala. Bütün soruların çözümleri var böylece kendini daha da ilerletirsin.
    Ve sitedeki bütün geometri soruların çözümlerini incelemeye çalış. Misal hergün 10 çözümlü geometri sorusu inceleyeceğim diye kendine ödev verebilirsin.
    Arkadaşların geometri öğretmeninize soru sorduğunda hemen sende peşine düş ne yapıyor nasıl yapıyor sende görme fırsatı bul.

    Vs. Vs.
    Çok teşekkür ediyorum tavsiyelerin için ... Ben yapıcam gerçekten ve hiç pes etmicem burayada yazıcam yaptığım zaman baya doğru çıkardıktan sonra umarım herşey umduğum gibi olur umarım...


 
3 sayfadan 3.si BirinciBirinci 123

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Geometriyi sevdiren güzel bir soru...
    utku_2178 bu konuyu Özel geometri soruları forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 25 Mar 2014, 04:27
  2. Geometriyi Yapamıyorum...
    derin.1 bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 21
    Son mesaj : 21 Şub 2012, 03:44
  3. olmuyor olmuyor olmuyor
    fyzanur bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 22 Eyl 2011, 23:05
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları