1. #1

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Anadolu Öğremen Liseleri

    Anadolu öğretmenleri kapatıyorlarmış,ben anadolu öğretmenli olarak karşıyım arkadaş

    Destek vermek isterseniz:
    Ana Sayfa

  2. #2

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer
    Bu liseler hakkında fazla bilgim yok,ancak bu liseler isimlerine uygun bir şekilde öğretmen yetiştirmek amacıyla varsa,geç bile kalmışlar kapatmak için
    9⁵+2⁵+7⁵+2⁵+7⁵=92727 ... 9⁵+3⁵+0⁵+8⁵+4⁵=93084

  3. #3

    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Yanlış anlama,merak ettim.Neden "kapatılmaması" taraftarısın?
    Yâni düz bir Anadolu Lisesinden farkı nedir bu liselerin ki kapatılmaması gerektiğini düşünüyorsun?

  4. #4

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Neden yanlış anlayayım canım
    Kapatılmasın,çünkü:
    İlk olarak,Arkadaş yuvam oldu orası benim
    Öğretmen liseleri anadolu liselerinden farklı olan bir eğitim disiplinine sahip,okuyan,giden,duyan vardır mutlaka.Bu okullarda meslek dersi dediğimiz formasyon dersleri var ki bu açıkçası sosyallik,yani insanlara yaklaşımı kolaylaştıran,empati becerisini geliştiren,düşünmeye,sorgulamaya yönlendiren bilinçli bireylerin yetişmesini sağlayan bir yapıya sahip bu dersler.Ben anadolu lisesinde kardeşim okuduğundan çok rahat farkları ayırt edebiliyorum,sosyallik,verilen eğitim kalitesi açısından üst düzeyde okullardır,hem dersine çalışırsın hemde keyif alırsın.3. sınıfın son döneminde yapılan stajlarla öğrencilerle beraber oluyorsun,yardımcı oluyorsun,ders anlatıyorsun ben ingilizce anlatmıştım,çok güzel bir deneyim oluyor,çok şey öğreniyor insan.Öğrenciyken anlaşılmıyor pek ama o tahtanın başına geçince..

    Ayrıca gelinen noktada hiç bir öğrencinin suçu yok,sonuç olarak öğretmenlik mesleğini bu konuma bizler getirmedik,sık sık değişen eğitim sistemi,herkese verilir olan formasyon,ve dahası aslında kabahatli.Evet,bizim okulda kim öğretmen olacak sorusunda el kalkmazdı,ek puanımızda var şu an istesem en kral okulda okuyabilirim öğretmenlik ama,iş garantim var mı,yok.Mesleğim olacak ve yapamayacağım,bu korkunç bi olay.Kapanması gereken bu okullar değil.Sistem böyle işlememeli.Bir siyasi lider benim eğitimime yön vermemeli,eğitim bilimcilerin başında olduğu bir kurul olması şart

  5. #5

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer
    Arkadaş yuvası olması,eğlenceli olması,sosyalleştirmesi gibi özellikler okulu seven pek çok öğrencinin okuluna karşı hislerinde ortak noktadır..
    Öğretim kalitesi açısından,benim gözümde fen liseleri ve diğer liseler diye Türkiye ikiye ayrılır..Anadolu liselerinin puanı ne olursa olsun,aralarında pek bir fark olduğunu düşünmüyorum..Ama sen eğitim kalitesi demişsin,okuldaki öğretmenlerin öğrenciye yaklaşım şekilleri bu noktayı etkileyebilir,haklı olabilirsin..

    Dediğin şey pek çok meslek için de geçerli..Üniversitelerde iş alımının olmadığı bölümlerin büyük bir kısıtlama görmesi gerekli bana kalırsa..
    Her sene iş bulunmayan mesleklerin mezunları dolup taşıyor ülkemizde..Sisteme gelince,öğretim konusunda yapılan değişikliklerin bazılarına ben de karşıyım..Sistem bir türlü rayına oturamadı,ama bu ha deyince olacak bir şey değil maalesef..Onlarca sene gerekiyor,şu an ülkemiz için en doğru sistem oluşturulabilir..Bir günde hem de,peki bu sistemin işleyişini sağlayacak yetkinlikte eğitmenleri nereden bulacağız ?
    Harika öğretmenlerimize lafım yok,ama öğretmenlerin bir kısmının da gençlikte laf olsun diye o bölüme gittikleri,sonrasında devlete sırtımı dayayıp rahatlayayım düşüncesiyle bizim okullarımıza geldikleri de yadsınamaz bir gerçek..Ama bu da kişilerin değil,sistemin yöneltmesi..

    Sonuç olarak,değişimin olması çok normâl..Zamanla düzeleceğini düşünüyorum,doğru adımlar atılırsa tabii..Ama bu adım,bana göre tamamen doğru..Bahsettiğin sosyal dersler anadolulara da konulabilir,bu sorun değil..Çok şey söylenir aslında da,neyse..
    9⁵+2⁵+7⁵+2⁵+7⁵=92727 ... 9⁵+3⁵+0⁵+8⁵+4⁵=93084

  6. #6

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    pek tabi haklı olduğun noktalar vardır,ancak düzelmesi,değişmesi gereken kurum bu kurum olmamalı,bi şeyler daha güzel gözükecek diye 170 yıllık kurum kullanılmamalı,kapatılma olayının şahsen yanlış olduğunu düşünüyorum.
    Çapalılar ayrıntılı bir bildiri yayınlamışlar:Bildirim

  7. #7

    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Daha önemli bir nokta var:Ülkemiz adına karar verenler acaba neden böyle bir karara kalkışmış olabilirler?

  8. #8

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer
    Alıntı kingwalter'den alıntı Mesajı göster
    pek tabi haklı olduğun noktalar vardır,ancak düzelmesi,değişmesi gereken kurum bu kurum olmamalı,bi şeyler daha güzel gözükecek diye 170 yıllık kurum kullanılmamalı,kapatılma olayının şahsen yanlış olduğunu düşünüyorum.
    Çapalılar ayrıntılı bir bildiri yayınlamışlar:Bildirim
    Bildiri genel olarak okul tarihi ve yanlı bir yorumlamadan ibaret gibi görünüyor ne yazık ki..Eğitim-öğretim kurumları şarap değildir,yıllandıkça değerleri artmaz..Yıllandıkça gelişmeleri devam ederse ne âlâ,ama Osmanlı devrinde düzenli öğretmen yetiştirmek amacıyla açılmış bir kurumun,öğretmen fazlalığıyla dolup taşan ülkemizde devam etmesini istemek,söylemek ne kadar çağdaş bir istek ?

    Şöyle bir soruyla bütün bu tartışmaları sonlandırabilir miyiz acaba ?
    Bu kurum kapanırsa ülke ne kaybeder ?

    Eğer güzel dersleri varsa,bu güzel dersler seçmeli ders olarak sunulabilir,müfredata mecburi olarak konulabilir..
    Ama öğretmen yetiştirmeye yaramayan bir kurumun varlığında neden ısrar edelim ? Havanda su dövmekten ne farkı var bu olayın,bu kadar inat niyedir ?
    O kadar öğretim değişikliği içinde,tepki görmesi gereken birçok olay tepki görmedi..Tepki görmediği için ne kadar kızdığım değişimler var hatta,bu kadar doğru bir değişime bu yaygara,gereksiz..
    9⁵+2⁵+7⁵+2⁵+7⁵=92727 ... 9⁵+3⁵+0⁵+8⁵+4⁵=93084

  9. #9

    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Yalnızca bu yazıyı okuyarak bunu yazanların birer "siyasal kimliğe bürünmüş dalkavuk" olduğunu anlayarak,kurumun böyle öğrenciler yetiştirecekse derhal kapatılması gerektiğinin taraftarıyım.

  10. #10

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Başlığı ne amaçla açtım nerelere geldik,herkesin şahsi görüşü

    Bir kusurumuz kabahatimiz olduysa affola,baya hassasım bu konuda dahada konuşmayayım,destek olan,olacak arkadaşlar varsa teşekkür ederim sadece


 
2 sayfadan 1.si 12 SonuncuSonuncu

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. 10 Mart 2012 Anadolu Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı
    MatematikciFM bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 6
    Son mesaj : 13 Mar 2012, 03:33
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları