MatematikTutkusu.com Forumları

pc nin özellikleri ile ilgili

matox 21:06 27 Mar 2013 #1
İşlemci ve bellek
Çip üzerinde paylaşımlı 3MB L2 önbellek içeren 2,4GHz veya Intel Core 2 Duo işlemci
1066MHz ön veriyolu
2GB (iki adet 1GB SO-DIMM) 1066MHz DDR3 SDRAM; iki adet SO-DIMM yuvası (en fazla 4GB destekler).

ARKADAŞLAR BU PC NİN ÖZELLİKLERİ SİZCE NASIL? YORUMLARSANIZ SEVİNİRİM

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 22:03 27 Mar 2013 #2
Aslında fena sayılmaz ama ekran kartıyla ilgili bi bilgi bulamadım?
Oyun oynuyor musun? Ekran kartı gerekecektir.
Benim pcde 4 gb ram 2 gb ekran kartı var işlemci hızı 2.6 GHz falan bunda bile bazen oyunlar kasabiliyor ondan sordum.

matox 22:27 27 Mar 2013 #3
yok savaş oyun oynamıyorum. internet,ofis programları birde araştırma için kullanıcam.bir teknoloji mağazasında uygun fiyata macbook(apple) white serisi pc buldum ama 2010 yılının üretimi.kararsız kaldım açıkçası markayı nette araştırdığım kadarıyla laptop üretimi konusunda iyiymiş.hatta kendi program ve yazılımlarını kullanıyormuş.tüm bunların hepsini ölçüt aldığımızda alınmalı mı bilemedim

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 22:40 27 Mar 2013 #4
Aslında bu özellikleri yazdığın pc nin markasını versen daha doğru yorum yapabiliriz.
Intel Core 2 Duo işlemcisi doğal 2 çekirdekli. (Yani sanal çekirdeklerden biri değil diye biliyorum). Bu özelliği güzel yani çok çok hızlı bir bilgisayar istemiyorsan. 4 çekirdekli bilgisayarları da araştırabilirsin ama sanal olup olmadığına dikkat et.

Ultrabookları düşündün mü hiç ?
Hız bakımından onlar daha iyi oluyor. Ben şu anda pc alacak olsam ultrabook düşünürüm çağın bilgisayarları bence.

Macbooklar genelde tasarımcıların kullandığı bilgisayarlar, onlar da zaten, apple'n kalitesi iyi.

Bu arada tavsiye edeceğim bir marka var, packard bell iyi bilgisayarlardır.

matox 22:58 27 Mar 2013 #5
apple macbook white serisi, marka bu ama 2010 yılının üretimi.dediğin gibi tasarımcıların ağırlıklı olarak kullandığı bir pc.hatta kendi yazılımlarını kullanıyormuş mac osx gibi.virüslere karşı apple ın kendi ürettiği bir program sayesinde herhangi bir antivirüs kullanmana gerek yok. fiyatını da yazayım 1150 tl.yani özelliklerle bu fiyatı karşılaştırdığımda bana cazipmiş gibi geliyor.özellikleri yukarıda yazdığım şekilde aslında şuan bendeki pc o kadar yavaş ki bunun yerine ne alsam eminim hız bakımında bana ultrabook gelir
açıklamaların için sağol duygu packard bell markasınıda araştırayım.

Fatal zking - ait kullanıcı resmi (Avatar) Fatal zking 20:15 16 May 2013 #6
Oyun falan oynamak istiyorsanız gta call of duty ............ vs en az 8 gb ram lazım özellikle win 7 kullanıcılar için çünkü makina boştayken
bile ram in 2 veya bazen 3gb sini alıyo hız olarak diğeride uygulamalara kalıyo hesabı falana artık siz yapın yani
Ayrıca matox senin dediğin sanırım mac book pro oluyo.

eXCeLLeNCe - ait kullanıcı resmi (Avatar) eXCeLLeNCe 11:43 24 May 2013 #7
Eğer oyun oynamayacaksanız internet, ofis vb. işleri çok rahat yapabilirsin. Eğer render felan ile uğraşıyorsan daha iyi bir makine lazım, yani ofiste ne iş yapacagınıza da bağlı. Yeni nesil oyunları açmaz ama oyun oynamak istersenizde eski oyunlarıda oynatır.

Ram çok az zaten sistem durgun halde win7 de 2 GB den fazla tüketiyor. Bütçeniz ne kadar ona göre bir şeyler önerebiliriz birde tam olarak ne yapacaksınız alacağınız laptop ile?

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm