pardon soruyu yanlış yazdım gene herhalde özür dilerim.açıklamalarınız için teşekkür ederim saolun.
Yazdırılabilir görünüm
pardon soruyu yanlış yazdım gene herhalde özür dilerim.açıklamalarınız için teşekkür ederim saolun.
farkındayım sen 24! cevabına çok inanıyorsun ama şundan emin olabilirsin bu tarz hiçbir sorunun cevabı 24! çıkamaz. 24 de çıkamaz.duncanduncan'den alıntı:pardon soruyu yanlış yazdım gene herhalde özür dilerim.açıklamalarınız için teşekkür ederim saolun.
cevap bazı asal sayıların 1. kuvvetlerinin çarpımı olan bir sayı çıkacaktır. 24! in içinde bir sürü tamkare parça zaten var onlar olmasa da kalan kısımla çarpılınca verilen sayı yine bir tamkare olacaktır. mesela 24! yerine 23!*6 sayısı da aynı işi görür.
belki soru şu şekilde olabilir 2.4.6.8........44.46.48
Cevabınızın doğru olması lazım. Ben de farklı bir teknikle hemen hemen aynı sonucu buldum. 24! in içinde bir sürü 2, bir sürü 3 var. Eğer verilenin içinde tek sayıda 2 varsa 1 tane 2 ile çarpmamız yeter zaten.
evet o zaman cevabı yanlış hatırlıyorumgereksizyorumcu'den alıntı:farkındayım sen 24! cevabına çok inanıyorsun ama şundan emin olabilirsin bu tarz hiçbir sorunun cevabı 24! çıkamaz. 24 de çıkamaz.
cevap bazı asal sayıların 1. kuvvetlerinin çarpımı olan bir sayı çıkacaktır. 24! in içinde bir sürü tamkare parça zaten var onlar olmasa da kalan kısımla çarpılınca verilen sayı yine bir tamkare olacaktır. mesela 24! yerine 23!*6 sayısı da aynı işi görür.
ben soruyu düzelteyimduncanduncan'den alıntı:belki soru şu şekilde olabilir 2.4.6.8........44.46.48
2.4.6....44.46.48 çarpımını en küçük hangi sayının faktöriyeliyle çarparsak sonuç bir tamkaredir? :)
Bu arada niye işin kolayına kaçtınız üstadım?
en az demiyordu galiba ve şıklı bir soruydu.şu an tam hatırlamıyorum.yine de uğraştığınız için saolun:)
hocam sınavda değilizki , sorulan sorunun benzerinin nasıl çözülebileceğini de yukarıda göstermişken artık sorunun sadece sayılarında değişiklik oldu diye de yeniden tek tek her asal için kontrol etmeye üşendimMatematikciFM'den alıntı:Bu arada niye işin kolayına kaçtınız üstadım?
tüfenk icad oldu mertlik bozuldu :)
Benim bu konuda hassas olduğumu biliyorsunuz. Ben matematikle uğraşırken teknolojiden mümkün olduğu kadar az yararlanırım. Öyle alıştım. Bana ters geliyor. Hesap yaparken bile önce kendim hesaplarım. Sonra hesap makinesinde kontrol ederim. Anlıycağınız, biraz yobazım bu konuda.