paralel olmayan olmayan 2 doğru var.birinde 3 birinde 4 nokta var ve her bir nokta isimlendirilmiş a b c d e f g en fazla kaç dörtgen oluşur cevap 24:)
Yazdırılabilir görünüm
paralel olmayan olmayan 2 doğru var.birinde 3 birinde 4 nokta var ve her bir nokta isimlendirilmiş a b c d e f g en fazla kaç dörtgen oluşur cevap 24:)
C(3,2).c(4,2)+c(3,1).c(4,3)+c(3,3).(4,1)=25 -1=24
c(3,1).c(4,3)+c(3,3).c(4,1) i nereden buldun onlar üçgen oluşturmaz mı?soruda dörtgen oluşturur diye soruyor.
aykırı olsalar bile sonuçta 3ü doğrusal olacak ve üçgen olması lazım
Evet doğru söylüyorsunuz..biraz daha düşünmem lazım ozmn :)
kötü de olsa anlaşılır bir şekil çizmeniz mümkün mü acaba çünkü sorunun bu anlatımıyla ben 24 bulamıyorum.
C(3,2).c(4,2)=3.6=18 çıkması lazım.
resmi yükleyemiyorum hep hata oluşuyor.doğrulardan biri kuzeybatı güneydoğu yönlü diğeri doğu batı yönlü üzerinde 3 nokta bulunan.
https://img141.imageshack.us/img141/2820/matcombi.jpg
eğer böyle bir şekilse ben de matematikçifm hocamıza katılıyorum cevap C(3,2).C(4,2)=3.6=18 olmalı
bence sadece iki durum var, 7 noktadan birinin doğruların kesişim noktasında olduğu durum ve 7 noktanında kesişim noktasından ayrı yerlerde olduğu durum,
ve eğer 7 noktamızdan her hangi biri, doğruların kesişim noktasında değilse, yerleri hiç önemli değil hep cevap 18 çıkıyor gibi geldi bana
kesişmiyorlar.cevap yanlış olabilir
düzlemde paralel olmayan 2 doğru kesişmek zorunda :)
kesişip kesişmemeleri çok mühim değil 4 tanesi ayrı doğrusal 3 tanesi ayrı doğrusal 7 noktanın köşeleri olduğu toplam C(4,2).C(3,2)=18 tane dörtgen oluşturulabilinir.
bu noktaların olduğu parçalarda kesişmiyorlar onu demek istemiştim de yanlış söylemişim
Cevabı 24 mü 18 mi ben ilk 24 bulmuşum
cvp 24 ama soru yanlış galiba 18 olacak