çözümü genç arkadaşlara bırakalım, uğraşmışlar boşa gitmesin
Yazdırılabilir görünüm
çözümü genç arkadaşlara bırakalım, uğraşmışlar boşa gitmesin
Hocam siz yazın ben işlem hatası yapmışım. Ben 1635 bulmadım :(paradoks12'den alıntı:çözümü genç arkadaşlara bırakalım, uğraşmışlar boşa gitmesin
1. grup: gözlüklüler: 3 kız, 5 erkek
2. grup: gözlüksüzler: 4kız,6 erkek
1. gruptan 1 erkek 2. gruptan 3 erkek seçersek, 2. guruptan 1 kız seçmek zorunda kalırız. ( 2. gruptan 3erkek seçilmişti ve bunlar gözlüksüzdü dolayısıyla bir de gözlüksüz kız seçilmeli)
toplam 5 kişi seçtik son grubuda közlüklü kızlardan seçmeliyiz ama maesef sadece 3 kişi var dolayısıyla burdan bişey çıkmaz (5+3=8 olacağında)
şimdi sırayla önce kombinasyonlar yazacağım ilk seçim 1. gurubun erkekleri ikinci seçim 2. grubun erkekleri, 3. seçim 2. grubun kızlar ve 4. seçim 1. grubun kızlarından oluşmak üzere 3 ayrı durum yazıp toplayacağım;
C(5,2).C(6,2).C(4,2).C(3,3)+C(5,3).C(6,1).C(4,3).C(3,2)+C(5,4).C(4,4).C(3,1)=900+720+15=1635 ( hiç güzel bir anlatım olmadı ama kusura bakmayın)
Ben hatamı anladım elinize sağlık hocam :)paradoks12'den alıntı:1. grup: gözlüklüler: 3 kız, 5 erkek
2. grup: gözlüksüzler: 4kız,6 erkek
1. gruptan 1 erkek 2. gruptan 3 erkek seçersek, 2. guruptan 1 kız seçmek zorunda kalırız. ( 2. gruptan 3erkek seçilmişti ve bunlar gözlüksüzdü dolayısıyla bir de gözlüksüz kız seçilmeli)
toplam 5 kişi seçtik son grubuda közlüklü kızlardan seçmeliyiz ama maesef sadece 3 kişi var dolayısıyla burdan bişey çıkmaz (5+3=8 olacağında)
şimdi sırayla önce kombinasyonlar yazacağım ilk seçim 1. gurubun erkekleri ikinci seçim 2. grubun erkekleri, 3. seçim 2. grubun kızlar ve 4. seçim 1. grubun kızlarından oluşmak üzere 3 ayrı durum yazıp toplayacağım;
C(5,2).C(6,2).C(4,2).C(3,3)+C(5,3).C(6,1).C(4,3).C(3,2)+C(5,4).C(4,4).C(3,1)=900+720+15=1635 ( hiç güzel bir anlatım olmadı ama kusura bakmayın)
Güzel bir çalışma (beyin fırtınası mı deniyor buna?) oldu, ilgililere teşekkür ederim.:)
iyi anlatamasamda anlayacağını biliyordum:) ayrıca sane özel olarak birazda kasıtlı olarak kötü anlatıyorum ki beni anlamak için extra çaba harcayıp daha çok düşünme fırsatı bul, düşünmek güzeldir ve sen zaten bunu severek yapıyorsun:)
biz teşekkür ederiz hocam güzel soruydu elinize sağlık
Hocam böyle bir soru sorduğunuz için teşekkürler bu tarz sorular çok faydalı oluyor :)Cem1971'den alıntı:Güzel bir çalışma (beyin fırtınası mı deniyor buna?) oldu, ilgililere teşekkür ederim.:)
Teşekkürler.
Evet bu tarz sorular inasanın beynini açar ve ufkunu genişletir. Eğer çözebilirseniz daha da faydası olur.